Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung ia măsuri DRASTICE în cazul Galaxy Note 7: A fost retras din 10 ţări

go4it.ro
Samsung note 7

O agenție guvernamentală din Statele Unite pentru siguranța consumatorilor a făcut, vineri, un apel pentru încetarea utilizării telefoanele Samsung Galaxy Note 7, care pot lua foc, iar compania sud-coreeană a emis în mod voluntar un apel la rechemare pentru zece piețe, inclusiv Coreea de Sud și Statele Unite, informează Reuters. De asemenea, mai multe companii aeriene de top au interzis folosirea acestor dispozitive în timpul zborului.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu răspunde acuzaţiilor: Ce legături are cu 'oculta mondială'

În urma rapoartelor conform cărora bateriile telefoanelor Note 7 au luat foc, atât în timpul încărcării cât și a folosirii obișnuite, U.S. Consumer Product Safety Commission a anunțat că lucrează la o rechemare oficială a dispozitivelor și că până atunci utilizatorii ar trebui să le predea cât mai curând. Samsung Electronics Co Ltd a declarat că în prezent colaborează cu agenția menționată și le-a cerut clienților săi din zece țări să predea imediat telefoanele Note 7.

Citeşte şi: Propunerea IREZISTIBILĂ care-l poate rupe pe Victor Ponta de PSD: 'El va fi premierul'

Apelul autorităților americane poate afecta și mai mult producătorul sud-coreean care ar putea primi o lovitură financiară după rechemarea dispozitivelor și pierderea clienților îngrijorați de calitatea telefoanelor. Potrivit unor analiști, rechemarea ar putea costa Samsung aproape 5 miliarde de dolari. Pentru compania sud-coreeană, impactul se așteaptă să fie unul fără precedent, mai arată sursa citată. Circa 2,5 milioane de dispozitive premium au fost vândute în lumea întreagă, conform declarațiilor companiei. Aceasta a anunțat că pentru clienții din Statele Unite care își schimbă telefoanele vor fi acordate carduri cadou în valoare de 25 de dolari. Într-o altă declarație, Samsung a cerut consumatorilor săi din Coreea de Sud să nu mai folosească Galaxy Note 7 și să le ducă la centrele service, în cadrul procesului de rechemare.

Mai multe autorități și companii aeriene din America de Nord până în Europa și Asia au emis interdicții sau ghiduri cu privire la folosirea telefoanelor. Joi, U.S. Federal Aviation Administration (FAA) a avertizat călătorii să nu utilizeze sau să încerce să încarce dispozitivele în timpul zborului sau să le depoziteze în bagajele de cală, conform Agerpres.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu 'dă cărţile pe faţă': Ce spune despre intrarea în politică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.