Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung nu va face concedieri în Vietnam în ciuda problemelor cu Galaxy Note 7

www.stirileprotv.ro
samsung ars

Subsidiara Samsung din Vietnam va păstra actualul număr de angajați, chiar dacă firma mamă a anunțat marți că a oprit complet producția de telefoane Galaxy Note 7, din cauza riscului de explozie a dispozitivului, transmit Yonhap și Reuters.

Samsung Electronics, care are aproximativ 110.000 de angajați în Vietnam, a dat asigurări că nu intenționează să facă concedieri în 2016 și a estimat că valoarea exporturilor sale din Vietnam va crește comparativ cu nivelul de anul trecut, de 32,7 miliarde de dolari.

Citește și: Gabriela Firea vrea ca Bucureştiul să copieze planul de management urban al Vienei

"Incidentul cu modelul Note 7 nu va afecta semnificativ exporturile noastre în 2016; de fapt ne așteptăm la o majorare a acestora", se arată într-un comunicat al Samsung Vietnam.

Samsung este un important investitor în Vietnam, o țară cu forță de muncă ieftină, unde sunt prezente și alte branduri importante, cum ar fi Microsoft, Intel, Canon, LG și Sony Corp.

Investițiile combinate ale Samsung în Vietnam se ridică la aproximativ 7,5 miliarde de dolari.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputația și profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurență crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum și din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare, anunță Agerpres.

Joi, acțiunile Samsung Electronics au crescut cu 2,41% la Bursa de la Seul, după ce marți au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii aproape opt ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.