Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile anuțate de SUA provoacă degringoladă în Rusia: Rubla rusească a atins minimul ultimelor 21 de luni

rubla

Rubla rusească a coborât miercuri cu 3% faţă de dolar, la cel mai redus nivel din ultimele 21 de luni, pe fondul riscului unor noi sancţiuni americane, transmite MarketWatch, conform news.ro.

Publicaţia The Kommercant a publicat un proiect de lege din Senatul Statelor Unite care propune sancţiuni dure împotriva Rusiei din cauza amestecului în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Proiectul ar putea include interzicea achiziţiilor de obligaţiuni ruseşti de către companiile americane şi limitarea operaţiunilor băncilor ruseşti în SUA.

Victor Ciutacu a 'explodat' după ce judecătorul Stan Mustață a murit în închisoare: 'Ăla care a semnat trebuie luat cu mascații'

Tot miercuri, Statele Unite au anunţat sancţiuni împotriva Rusiei legate de atacul chimic împotriva fostului ofiţer rus de informaţii Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, în Marea Britanie. Sancţiunle respective vor intra în vigoare pe 22 august, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

În urma acestor informaţii, rubla a înregistrat miercuri una dintre cele mai mari scăderi de pe piaţa valutară, fiind cotată la 65,439 unităţi pentru un dolar, cel mai redus nivel de după noiembrie 2016, comparativ cu nivelul de 63,515 unităţi pentru un dolar, consemnat marţi seara la New York.

Discuţiile referitoare la sancţiuni au provocat deprecierea rublei cu 13,5% în 2018, potrivit datelor FactSet.

”Lipsa de predictibilitate a strategiei administraţiei Trum faţă de sancţiuni va menţine prima de risc a obligaţiunilor guvernamentale ale Rusiei la un nivel ridicat, cu mult peste nivelul justificat de factorii fundamentali, ceea ce face activele ruseşti mai atractive”, a scris un economist senior al Oxford Economics, Maya Senussi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.