Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiuni minore la liceul din Târgu Frumos în care o fată de 8 ani a murit după ce a căzut pe scări

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Consiliul de Administrație al liceului din Târgu Frumos, unde o fată de 8 ani a murit după ce a căzut pe scările școlii, a decis sanționarea cu avertisment a directoarei și cu 5% din salariu timp de 5 luni a padagogului de serviciu. Sancțiunile sunt nesemnificative, susțin reprezentanții ISJ Iași, scrie Mediafax.

Consiliul de Administrație al Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos, județul Iași, a dat primele sancțiuni în urma celor două anchete deschise după moartea fetei de 8 ani.

Potrivit unor surse, directoarea unității de învățământ a primit avertisment. O sancțiune i-a fost aplicată de către Consiliul de Administrație și pedagogului care îi supraveghea pe copii în ziua în care fetița de 8 ani a căzut pe scări și s-a lovit la cap. Astfel, pedagogului îi va fi micșorat salariul cu 5% pe o perioadă de cinci luni.

Citește și: Alertă în Neamț: O minoră de 15 ani este dată dispărută, după ce nu s-a mai întors acasă de la şcoală

Conducerea unității școlare nu a putut fi contactată pentru a explica aceste sancțiuni, dar reprezentanții Inspectoratul Școlar susțin că pedepsele sunt prea mici față de gravitatea faptei.

„Sancțiunile stabilite de Consiliul de Administrație al școlii sunt nesemnificative în comparație cu gravitatea evenimentului la care ne raportăm. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că aceste sancțiuni reprezintă în acest moment doar măsuri administrative, de etapă, întrucât cercetarea penală este în curs, iar în funcție de rezultatele acesteia este posibil să se ajungă la alte sancțiuni, de natură penală, care pot determina desfacerea contractului de muncă. Conform legislației în vigoare, ISJ nu are atribuții în stabilirea și adoptarea sancțiunilor, decizia fiind în exclusivitate a școlii", a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

O fetiță de 8 ani, nevăzătoare, elevă în clasa pregătitoare la Liceul Special din Târgu Frumos, a căzut, la mijlocul lunii decembrie, pe scările școlii, de la etajul 2 la etajul 1. La câteva ore după ce a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, fetița a murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.