Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile impuse Rusiei cresc consumul de carburant: Avioanele alimentează cu 40% mai mult, ca să ocolească

Glasgow Live
private jets avioane private

Companiile aeriene au fost nevoite să caute rute noi după ce Rusia a interzis intrarea avioanelor în spațiul său aerian, ca răspuns la sancțiunile aplicate de comunitatea internațională. În prezent, unele avioane zboară peste Polul Nord pentru a ocoli Rusia. Închiderea spațiului aerian al Rusiei a obligat numeroase companii să caute rute alternative. Cele mai afectate sunt cursele care leagă nordul Europei de sud-estul Asiei.

Citește și: Breaking: Rusia anunță că a folosit din nou rachete hipersonice - A distrus un rezervor de carburant

Citește și: Alina Mungiu Pippidi comentează acid războiul din Ucraina: Nu se duce nicio cavalerie să îi ajute. Provocarea lui Putin va avea urmări

De exemplu, cursa aeriană care conectează orașele Helsinki și Tokyo parcurge peste 3.000 de mile deasupra Rusiei, iar ultimul zbor a avut loc pe 26 februarie. Ca să ocolească Rusia, companiile care au zboruri între Scandinavia și țările din Asia au ales să zboare peste Polul Nord și Alaska, anunță CNN. Călătoria ține peste 13 ore, acoperă aproximativ 8.000 de mile, iar avioanele folosesc cu până la 40% mai mult carburant.

Ca alternativă la zborurile de la pol, companii aviatice pot zbura prin sudul Rusiei peste Turcia, Georgia, Turkmenistan, Uzbekistan și Kazakhstan până în China, India, Coreea și Japonia. Pentru avioanele care vin din nordul Europei această rută este mai lungă decât cea de la Polul Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.