Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şanse pentru elevii care au picat Bacalaureatul: În ce CONDIŢII vor putea da examenul DE MAI MULTE ORI într-un an

bacalaureat
Elevii care vor lua una sau mai multe note insuficiente la examenele de bacalaureat vor putea susţine probele picate de mai multe ori pe an. Până când le vor promova. Pentru examenele repetate vor achita o taxă. Prevederile se regăsesc într-un proiect de modificare a Codului Educaţiei, înaintat de către deputaţii din Grupul Parlamentar Popular European, citat de Adevarul.

Potrivit proiectului, ce se află în Parlamentul European, termenul de un an de aşteptare este nejustificat. Aşa că acum se ia în calcul ca elevii care iau una sau mai multe note insuficiente la examenele de bacalaureat să poată susţine probele picate de mai multe ori pe an, până când le vor promova.

Pentru examenele repetate vor achita o taxă, care va fi stabilită anual de către Ministerul Educaţiei şi va fi calculată în funcţie de costurile aferente organizării examenului de BAC.

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat din ultima jumătate de deceniu sunt, însă, pe un trend crescător, apropiindu-se de procentajele de peste 80% de promovare ce se obţineau înainte de 2011, când au fost introduse camerele video în sălile de examen. În 2011 şi 2012 rata de promovare la BAC a fost de circa 45%.

Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în 2017 a atins 72,9%. Majorarea e de 4,8% în raport cu rata de promovare de la finalul primei sesiuni din 2016, când se înregistra un procent de 68,1% .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.