Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptamâna Filmului Maghiar, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, între 11 și 18 noiembrie

mediafax.ro
film

Pelicule propuse la premiile Oscar de Ungaria în ultimii ani sunt vedetele Săptămânii Filmului Maghiar, un eveniment programat la Studioul Horia Bernea din Muzeul Național al Țăranului Român din București, între 11 și 18 noiembrie, scrie Mediafax.

Gala filmelor maghiare la București își propune să ofere o imagine cât se poate de completă și complexă a producției cinematografice din Ungaria, prezentând cele mai noi pelicule.

În Săptămâna Filmului Maghiar vor fi proiectate șapte lungmetraje, șase documentare și patru selecții de scurtmetraje. Programul conține și două proiecții pentru copii, două concerte de jazz și vernisajul expoziției "Film/ Design/ Costume".

Printre filmele prezentate se numără "Sunset", de László Nemes, premiat cu trofeul FIPRESCI la Festivalul de la Veneția 2018 și propus de Ungaria la Oscarurile din 2019. Filmul cu tematică istorică actuală, a cărui acțiune are loc în anul premergător izbucnirii Primului Război Mondial, evocă spiritul epocii, iar în rolul principal masculin poate fi văzut Vlad Ivanov.

Expoziția "Film/ Design/ Costume" prezintă lucrările celui mai prolific proiectant de costume din cinematografia maghiară de astăzi, Bárdosi Ibolya, realizate pentru trei filme. Două dintre aceste filme au fost prezentate în anii trecuți la Săptămâna Filmului Maghiar ("Liza, zâna vulpe" și "Kincsem - Pariul secolului"), iar al treilea este invitat anul acesta ("Gastronomia unei iubiri"). Vernisajul expoziției va fi urmat de concertul susținut de Gyárfás-Premecz Organ Trió.

Citește și: George Clooney își va dona una dintre motociclete în beneficiul veteranilor de război

Dintre cele patru lungmetraje care vor fi proiectate, două sunt debuturi regizoriale: "Valea florilor", de Csuja László, și parodia "Lajkó - Țigan în spațiu", de Lengyel Balázs, care vine alături de coautorul scenariului, Lovas Balázs, la premiera din București.

Evenimentul include și o serie de proiecții la Institutul Balassi pentru mai multe episoade din serialul de animație "Gustavus", de pe benzi de 35 mm. Personajul a fost creat în anii 1970 de respectații regizori de filme de animație Jankovics Marcell, Dargay Attila și Nepp József. Este o figură și astăzi de actualitate, cu ale cărei trăsături se poate identifica oricine, indiferent de gen și de vârstă.

Cea de-a 12-a ediție a Săptămânii Filmului Maghiar se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, între 11 și 18 noiembrie. Intrarea la proiecții este gratuită, iar filmele vor rula cu subtitrare în limbile română și engleză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.