Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămâna vaccinării, lansată în mai multe cluburi de noapte din Germania: Dansul este interzis

captura youtube
dans club

Un club de noapte din Berlin a lansat luni o campanie de vaccinare cu durata de o săptămână, conform unui angajament luat anul trecut de localurile de noapte din capitala Germaniei, informează DPA.

Sage Beach a demarat vaccinarea, iar alte localuri îi vor urma exemplul în cursul săptămânii, a spus Lutz Leichsenring, purtător de cuvânt al comitetului cluburilor.

Campania ''a demarat bine'', a spus Leichsenring, peste jumătate dintre cele 4.500 de locuri disponibile fiind rezervate online.

Dansul este interzis în Berlin în această perioadă. Cluburile din capitala germană au lansat repetate apeluri către populaţie pentru a se vaccina, iar în vară au organizat ''noaptea lungă a vaccinărilor'', asigurând fundalul sonor în centrele de vaccinare, potrivit Agerpres.ro.

''Vrem să ieşim din pandemie şi să ne aducem şi noi contribuţia'', a spus Leichsenring. Cel puţin alte trei cluburi se vor alătura campaniei, iar rezervările pot fi făcute online, fie că este vorba despre prima doză, a doua sau despre booster.

Multe cluburi de noapte din Berlin şi-au închis porţile, considerând că interdicţia care vizează dansul le va distruge afacerile.

Există o nefericire apăsătoare la nivelul politicilor guvernamentale, a spus Leichsenring. Potrivit acestuia, cluburile îndeplinesc o importantă funcţie socială. Comitetul cluburilor a solicitat anterior ca dansul să fie permis în cazul clienţilor care au efectuat un test recent pentru depistarea coronavirusului.

Potrivit autorităţii oficiale din domeniul controlului bolilor, Robert Koch Institute (RKI), 71,8% din populaţia oraşului Berlin a fost vaccinată cu două doze, în acord cu cifra de vaccinare la nivel naţional, de 71,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.