Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte unităţi de procesare a cărnii din Argentina au oprit exporturile către China

Ziarul Romanesc Austria
abator

Şapte unităţi de procesare a cărnii din Argentina au oprit temporar exporturile către China, deoarece au înregistrat cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor lor, a informat o sursă de la Agenţia de sănătate animală Senasa, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Trei din cele şapte unităţi îşi vor relua probabil livrările spre statul asiatic în următoarele zile, precizează sursa.

China este principalul cumpărător de carne de vită din Argentina. Anul trecut, ţara din America de Sud a trimis în China 75% din totalul de 845.900 tone de carne de vită pe care le-a livrat pe plan global.

Citește și: Ciolacu, atac dur: ‘Economia națională e pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare bugetară făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!’

Ambele ţări au fost de acord ca, în cazul în care se înregistrează cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor unităţilor de procesare a cărnii din Argentina, să fie oprite transporturile până când Senasa şi oficialii chinezi autorizează reluarea lor.

"Sunt şapte unităţi suspendate temporar", a declarat o sursă de la Senasa pentru Reuters.

China a intensificat controalele sanitare după găsirea unor urme de coronavirus în pui congelaţi importaţi din Brazilia şi în eşantioane de ambalaje pentru alimente din Ecuador.

Totuşi, comparativ cu Brazilia şi Ecuador, Argentina a înregistrat un număr semnificativ mai scăzut de cazuri de COVID-19 din cauza măsurilor de izolare severe.

Argentina, o ţară cu 45 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 268.574 de cazuri de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 5.246 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.