Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SĂRĂCIE surpremă: După lovitura de stat din Mali, au urmat jafurile - Un scaun de birou, un dozator de apă şi un stand pentru televizor, ca 'pradă de război'

BBC
Mali soldati

În cele câteva ore de haos care s-au scurs de la primele focuri de armă trase din barăcile militare de la periferia capitalei Bamako şi demisia preşedintelui Ibrahim Boubacar Keita, primele ''prăzi de război'' ale loviturii de stat militare de marţi din Mali au ajuns în mâinile unor grupuri de jefuitori tineri, relatează miercuri Reuters, anunță AGERPRES.

Un scaun de birou, un dozator de apă şi un stand pentru televizor s-au numărat printre obiectele sustrase din locuinţa ministrului justiţiei Kassoum Tapo, potrivit înregistrărilor video postate pe social media şi a căror localizare a fost autentificată de un corespondent al Reuters.

Citește și: Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

În apropiere, nişte petrecăreţi - unii dintre ei purtând măşti - s-au aruncat în piscina din complexul care îi aparţine lui Karim Keita, unul dintre fiii preşedintelui demisionar.

Între timp, sute de protestatari au primit cu urale un convoi de camioane ale armatei ticsite cu soldaţi, care îi escortau pe preşedinte şi pe premierul Boubou Cisse la barăcile din oraşul-garnizoană Kati, situat la 15 kilometri nord-vest de Bamako, de unde a pornit rebeliunea.

Pocnetul focurilor de armă trase pentru a sărbători lovitura de stat s-a amestecat cu claxoanele maşinilor, sunetul vuvuzelelor şi strigătele unei mulţimi uriaşe de oameni veniţi în piaţa centrală, locul în care au avut loc timp de mai multe luni proteste antiguvernamentale.

''Suntem sătui. Ţara este paralizată şi nu mai vreau acest guvern'', a declarat un susţinător al opoziţiei, Ali Sylla.

''Am ieşit astăzi să cerem demisia totală a lui Ibrahim Boubacar Keita'', a adăugat altul, Aboubacar Ibrahim Maiga.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Vălătuci de fum se ridicau din direcţia Ministerului Justiţiei, în timp ce bărbaţi tineri coborau mobilă de la balcoane şi o aşezau pe asfaltul acoperit de sticlă spartă.

În seara zilei de marţi, într-o încercare de a-i calma pe protestatari, televiziunea de stat a transmis ore întregi telenovele, în timp ce soldaţi înarmaţi până în dinţi au păzit sediul instituţiei, pentru ca, nişte ore mai târziu, Keita să-şi rostească scurtul discurs prin care îşi anunţa demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.