Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săracii - victime colaterale în războiul ANAF. Dispare o practică veche de decenii

anaf

Inspectorii ANAF au declanşat în martie "cruciada" împotriva evazioniştilor mai mici sau mai mari. Proprietarii de magazine săteşti au prins frica inspectorilor fiscali şi au pus punct unei practici vechi de decenii: vânzările "pe caiet".

Buticurile din satele României se văd nevoite să-şi schimbe strategia, pentru a nu se trezi cu lacătul pe uşă din cauza unor sume care apar "pe caiet", dar nu şi în casa de marcat. Muşterii cu probleme financiare nu mai pot să se bazeze pe vechiul obicei al cumpărăturilor pe datorie şi trebuie să găsească alte soluţii pentru a se ajunge de la un salariu la altul sau de la o pensie la alta.

„Nici nu vă închipuiţi cât ne e de greu să ducem magazinul ăsta, să plătim la zi de toate, utilităţi, marfă, salarii – că noi de aici, din afacerea asta ne ţinem familia, nu din altceva. Acum nu mai putem să dăm nici pe datorie, că cine să mai aibă curaj în toată nebunia asta cu bonurile!? O să rămân cu marfa nevândută, şi atunci... o să închid eu singură, imediat, nu mai trebuie să vină niciun Fisc“, a declarat, cu lacrimi în ochi, proprietara unui magazin, pentru cotidianul Adevărul.

„Gata cu caietul! De-acum, fiecare – la leafă, la pensie – îşi pune deoparte bănuţii de pâine, de lapte, de ce ştie că-i trebuie. Şi venim cu bani ficşi, nu ne mai întindem la vreun mezel sau vreo bere, ca în lunile trecute. Atunci să vedem noi cine câştigă ceva din circul ăsta“, spune şi proprietara unui magazin dintr-un sat ilfovean.

„Am avut şi noi practica aceasta a datului pe datorie, cum cred că au avut-o toţi comercianţii din Ardud, însă acuma, cu controalele şi amenzile mari care se dau, nu mai riscăm. Cred că nu era deloc o practică rea, fiindcă oamenii erau corecţi şi veneau să plătească“, a declarat şi un proprietar de băcănie din Satu Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.