Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbători însângerate la Ierusalim: Esplanada Moscheilor a fost scena unor proteste extreme între poliția israeliană și musulmani

afp.com
violente ierusalim cisordania

Ciocniri s-au produs duminică între poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha, informează AFP, potrivit Agerpres.

Din cauza tensiunilor, poliţia israeliană a blocat accesul pe esplanadă a evreilor, care marchează la rândul lor o importantă sărbătoare religioasă, Tisha B'Av, una dintre datele cele mai sumbre din calendarul evreiesc, distrugerea în două rânduri a Templului din Ierusalim.

Citește și: Atenție! Vecinul lui Gheorghe Dincă oferă noi detalii

În timpul confruntărilor cu forţele de poliţie, mai mulţi credincioşi musulmani au fost răniţi, potrivit presei israeliene, citată de dpa. Potrivit Reuters, serviciul de ambulanţă palestinian a informat că cel puţin 14 palestinieni au fost transportaţi la spital pentru a primi tratament medical, iar postul public de radio israelian Kan a transmis că patru ofiţeri de poliţie israelieni au fost răniţi.

Citește și: Explicații făcute de Cozmin Gușă! ‘A fost o manifestare exceptională de civili’

Poliţia a trecut la evacuarea zonei după ce vizitatori musulmani au început să strige sloganuri naţionaliste şi să se revolte. Potrivit presei, poliţia israeliană a făcut uz şi de grenade paralizante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.