DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sărbătorile zilei de 18 august

Agerpres
sarbatori

Sărbătorile zilei de 18 august

Ortodoxe
Sf. Mc. Flor şi Lavru

Greco-catolice
Sf. m. Flor şi Laur

Romano-catolice
Fer. Paula Montaldi, fc.


Sfinţii Mucenici Flor şi Lavru sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox la 18 august.

Cei doi sfinţi erau fraţi, tăietori în piatră, meserie învăţată de la Sfinţii Proclu şi Maxim, care au fost omorâţi pentru faptul că au mărturisit că sunt creştini.

Fiind ce mai buni în meseria lor, Flor şi Lavru au fost trimişi de împăratul Liciniu (307-324) într-o altă regiune să zidească un templu. Sfinţii au dat banii pe care i-au primit pentru zidirea construcţiei la săraci şi au ridicat templul într-un timp scurt, ziua lucrând, iar noaptea rugându-se la Dumnezeu.

Pentru minunile pe care le-au făcut cu rugăciunile lor, preotul de la templul păgân şi fiul său s-au convertit la creştinism. Tatăl şi fiul împreună cu cei doi sfinţii şi cu săracii care primiseră banii au dărâmat statuile zeilor şi au închinat lăcaşul lui Hristos. Aflând de toate acestea, eparhul locului a ordonat să-i ardă pe toţi, într-un cuptor aprins, în afara celor doi fraţi.

Trimişi la împăratul persecutor al creştinilor Liciniu, Sfinţii Mucenici Flor şi Lavru au fost bătuţi şi aruncaţi într-un puţ adânc, care a fost astupat cu pământ. Moaştele sfinţilor Flor şi Lavru au fost scoase de aici după o vreme şi duse în Constantinopol. (sursă: vol. "Vieţile Sfinţilor")

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.