Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarcină grea pentru naționala de baschet feminin: Sportvele noastre vor întâlni reprezentativa Rusiei în deschiderea Universiadei de vară

minge de baschet

Naţionala de baschet feminin a României participă, începând de miercuri, la Universiada de vară de la Napoli, competiţie unde revine după 36 de ani. Primul meci al tricolorelor la ediţia din 2019, miercuri, cu Rusia. România participă cu 86 de sportivi, în 10 discipline sportive, potrivit news.ro.

Antrenorul naţionalei universitare, Cătălin Tănase, a selecţionat 12 jucătoare, între care se numără şi cinci sportive din NCAA: Ana Ferariu (Drexel Dragons), Kelemen Kincso (California State University), Lenart Paula (Darthmouth College), Claudia Stan (Eastern Illinois University) şi Anamaria Vârjoghe (Gonzaga University).

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

La competiţia unde participă sportivi sub 25 de ani, studenţi sau care au absolvit anul trecut facultatea, naţionala de baschet feminin revine după 36 de ani (1983, la Buffalo, SUA).

România a fost repartizată în grupa B şi va juca, în ordine, cu Rusia (miercuri), cu Portugalia (joi) şi cu Argentina (vineri).

Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală, iar celelalte echipe vor juca pentru clasarea pe locurile 9-16.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

La cea de-a 30 ediţie a Universiadei de vară, România va fi reprezentată, în total, de 86 de sportivi, care vor concura, între 3-14 iulie, în 10 din cele 18 discipline ale competiţiei, adică atletism (feminin, masculin), baschet (feminin), gimnastică artistică (feminin, masculin), înot (feminin, masculin), judo (feminin, masculin), scrimă (feminin, masculin), tenis de masă (feminin, masculin), rugby (masculin), Taekwon-Do (feminin, masculin) şi tir sportiv (feminin, masculin).

La Universiadă sunt aşteptaţi să participe aproximativ 12.000 de sportivi din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.