Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase agenţi de securitate tunisieni, INCULPAŢI pentru PASIVITATEA cu care au acţionat la Sousse

Şase membri ai forţelor de securitate tunisiene vor fi judecaţi pentru 'neacordarea de asistenţă unor persoane în pericol', în dosarul privind atentatul din iunie 2015 de la Sousse, în care au fost ucişi 38 de turişti străini, printre care 30 de britanici, a anunţat miercuri o sursă judiciară, citată de AFP, conform agerpres.

În total, 33 de persoane sunt urmărite în acest dosar, dintre care şase membri ai forţelor de securitate, a declarat pentru France Presse purtătorul de cuvânt al unităţii antiteroriste, Sofiene Sliti, confirmând informaţii apărute în presă.

Monologul lui Trump în faţa Congresului SUA. De câte ori şi-a rostit propriul nume liderul american

Agenţii vizaţi fac parte din cei 12 acuzaţi lăsaţi în libertate în aşteptarea procesului, a cărui dată nu a fost încă stabilită, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, 14 acuzaţi se află în detenţie preventivă, iar alţi şapte sunt urmăriţi în contumacie.

Capetele de inculpare împotriva celorlalţi 27 acuzaţi din totalul de 33 nu au fost precizate.

Ancheta a fost finalizată de judecătorul de instrucţie în iulie 2016, însă dosarul nu a fost transmis decât foarte recent instanţei penale.

Anunţul intervine în contextul în care în Marea Britanie au avut loc audieri în ultimele săptămâni la Curtea regală de justiţie, cu privire la acest caz. În concluziile sale, judecătorul Nicholas Loraine-Smith a declarat marţi că poliţia tunisiană a reacţionat 'haotic' în ziua atentatului şi că 'răspunsul lor ar fi putut şi ar fi trebuit să fie mai eficient'.

Marea Britanie riscă să rămână fără personal medical in perioada post-Brexit

La 26 iunie 2015, un student tunisian înarmat cu un kalaşnikov şi-a făcut apariţia pe plaja hotelului Imperial Marhaba din Sousse, omorând mai multe persoane, după care a pătruns în clădire, unde a continuat să tragă. Atacul, revendicat de Statul Islamic, a durat mai mult de 30 de minute.

Lovită de o serie de atentate în 2015 şi 2016, Tunisia se află sub stare de urgenţă permanentă după atacul sinucigaş din 24 noiembrie 2015, în care au murit 12 membri ai securităţii prezidenţiale.

În pofida insistenţelor autorităţilor tunisiene, Londra continuă să le recomande cetăţenilor săi să evite călătoriile neesenţiale în această ţară, frecventată în mod obişnuit de mii de turişti britanici în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.