Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase ani de închisoare pentru o adolescentă jihadistă din Danemarca

ciocanel judecator

O adolescentă simpatizantă a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost condamnată joi în Danemarca la şase ani de închisoare pentru "tentativă de act terorist" după ce a planificat atentate cu bombă asupra unor şcoli, informează AFP. Tribunalul din Holbaek, la 60 de km vest de Copenhaga, a declarat-o vinovată marţi în acest caz pe tânăra de 17 ani, care risca închisoarea pe viaţă.

Condamnata, desemnată prin iniţialele N.N., a fost arestată în ianuarie 2016, când avea doar 15 ani, la domiciliul său în satul Kundby. Poliţia a fost alertată de familia sa, care era îngrijorată de experienţele chimice suspecte desfăşurate în subsolul casei lor. La percheziţii, anchetatorii au găsit produse, care se puteau cumpăra la liber, pentru producerea de peroxid de acetonă, care, potrivit experţilor, nu ar fi permis confecţionarea unei bombe cu adevărat periculoase.

Ancheta a arătat că, în hârtiile sale şi pe internet, adolescenta a lăsat mai multe urme privind aderarea sa la ideologia organizaţiei Statul Islamic, încercând să intre în contact cu reprezentanţii acesteia prin intermediul Twitter, conform Agerpres. Recent convertită la islam, ea plănuia atentate care vizau fosta sa şcoală primară din Farevejle şi o şcoală evreiască din Copenhaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.