Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase migranţi acuzaţi de trecerea frauduloasă a frontierei, aduşi din Austria

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Şase migranţi care au trecut fraudulos frontiera au fost aduşi în România din Austria, urmând ca o parte dintre ei să fie expulzaţi în ţările de origine, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGI, poliţiştii de imigrări din Bucureşti au introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, trei bărbaţi care au fost transferaţi din Austria în baza Regulamentului Dublin.

Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, din Bangladesh, Egipt şi Sudanul de Sud, sunt bănuite de infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Acestea au fost preluate, miercuri, de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă - Otopeni.

La ieşirea din ţară, pe numele acestora va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani.

Tot în cursul zilei de miercuri, poliţiştii de imigrări au mai preluat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă - Otopeni alte trei persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 38 de ani, din Bangladesh, Pakistan şi Siria, bănuite de infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele în cauză au fost transferate din Austria în baza Regulamentului Dublin.

Întrucât acestea au solicitat o formă de protecţie internaţională au fost transferate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Bucureşti, până la clarificarea situaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.