Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase morţi şi două persoane dispărute în urma unor alunecări de teren în Kârgâstan

alunecare teren

Autorităţile din Kârgâstan au anunţat marţi decesul a şase persoane, două persoane date dispărute şi distrugeri de infrastructură în urma unor alunecări de teren produse în vestul acestei ţări din Asia Centrală, potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare, o deversare imensă de noroi a smuls sute de arbori şi a traversat străzile în mare viteză.

''Opt persoane au fost îngropate de alunecările de teren în regiunea Jalal-Abad, şase trupuri au fost găsite'', a precizat, într-un comunicat, prim-ministrul Ulukbek Maripov.

''Au fost avariate mai multe clădiri rezidenţiale, carosabilul a fost distrus pe anumite porţiuni, iar poduri şi alte structuri au fost avariate'', a mai spus premierul.

Potrivit presei locale, cele două persoane date dispărute sunt minori, iar alunecările de teren au fost provocate de precipitaţiile abundente.

Preşedintele kârgâz Sadyr Japarov a prezentat la rândul său condoleanţe familiilor victimelor şi a însărcinat guvernul să ''furnizeze asistenţă adecvată comunităţilor afectate de catastrofă''.

În fiecare an la venirea primăverii, regiunile muntoase din Asia Centrală sunt afectate de inundaţii şi alunecări de teren care produc victime şi blochează drumuri importante în aceste ţări lipsită de o infrastructură de transport adecvată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.