Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satu Mare: Femeie salvată dintr-o garsonieră în flăcări de un pompier aflat în timpul liber

www.libertatea.ro
pompier, incendiu, foc

O femeie de 65 de ani din municipiul Satu Mare a fost salvată dintr-un imobil aflat în flăcări de către un pompier aflat în timpul liber, acesta intrând în locuinţă având pe el o haină pe care a udat-o într-un apartament vecin, precizează joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Someş" Satu Mare.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Anchetă la Compania Aeroporturi Bucureşti: Ministerul Transporturilor a trimis Corpul de Control

Incendiul a fost anunţat la o garsonieră situată la etajul al II-lea al unui bloc de locuinţe, aceasta fiind plină de fum, scrie AGERPRES.

"Menţionăm faptul că înainte de sosirea pompierilor, plutonierul major Olimpiu Moş în timpul liber fiind, şi-a pus viaţa în pericol salvând proprietara imobilului aflat în flăcări. Aceasta era în stare de conştienţă, însă era întinsă pe podea, iar focul din jurul ei a ajuns să-i aprindă fularul de la gât. Salvatorul Olimpiu a mărturisit că n-a stat pe gânduri privind intervenţia sa voluntară la incendiu, chiar dacă nu a avut echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii. Intervenţia sa distinctă şi personală a făcut posibilă salvarea de la moarte a femeii de 65 de ani. Imediat ce au sosit, paramedicii au preluat victima de la Olimpiu Moş", precizează sursa citată. 

După evaluarea stării de sănătate, s-a constatat că femeia nu prezenta arsuri la nivelul corpului, însă acuza ameţeli şi dureri toracice, posibil în urma inhalării de monoxid de carbon. Ulterior, victima au fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Satu Mare. 

Incendiul a fost lichidat de două echipaje de pompieri. Ceilalţi locatari din bloc, aproximativ 20 persoane, s-au autoevacuat. 

În urma incendiului au ars aproximativ doi metri cubi de deşeuri menajere aflate în încăperea afectată. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis în spaţii închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.