Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU anunță că a descoperit o rețea de agenți FSB: Pregăteau atacuri asupra căilor ferate din Ucraina

SBU

Un grup de agenți FSB ruși a fost destructurat în estul Ucrainei. Spionii colectau date despre forțele armate, echipamente militare și pregăteau lovituri asupra căii ferate, anunță centrul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei și al Procuraturii Generale.

Ancheta a stabilit că rețeaua de agenți includea opt persoane. Patru dintre acestea au fost reținute, iar celelalte se ascund în Rusia. Rețeaua a fost formată de personalul FSB înainte de începerea războiului.

Unul dintre agenți a folosit ca acoperire statutul de asistent al deputatului poporului și o licență de jurnalist. Un alt spion a fost recrutat de consulul Federației Ruse la Harkov. Alți participanți au fost recrutați în timpul călătoriilor lor în Rusia. Fiecare dintre ei a primit o poreclă și a dezvoltat o "legendă". După 24 februarie anul trecut, FSB a "activat" rețeaua.

Pentru a transfera date, atacatorii au creat un canal Telegram, unde au fost trimise fotografii, videoclipuri și geolocalizări ale obiectelor.

Spionii ruși au colectat date despre depozitele de muniții, pozițiile și punctele de control ale trupelor ucrainene din regiunile Harkov, Donețk și Dnipropetrovsk. De asemenea, aceștia au cercetat traseele eșaloanelor militare și locația gărilor unde sunt descărcate armele.

În plus, au dat ocupanților coordonatele unor poduri de importanță strategică. Au colectat date privind consecințele atacurilor cu rachete asupra orașelor Kramatorsk, Druzhkivka, Kostiantynivka și a așezărilor din regiunea Harkov.

În timpul ocupării temporare a Izium și Balaklei, agenții au selectat candidați pentru a lucra în "administrația" ilegală. De asemenea, aceștia se așteptau să obțină "posturi" în cadrul autorităților de ocupație.

În timpul perchezițiilor, în mâinile infractorilor au fost găsite telefoane, simboluri rusești și literatură pro-Kremlin. SBU a anunțat că persoanele reținute sunt suspectate de trădare (conform părții 2 a articolului 111 din Codul Penal). Instanța i-a plasat în arest preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.