Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU dă detalii fierbinți: Ucraina a destructurat o reţea de spioni ruşi care transmiteau informaţii despre industria sa militară

SBU
SBU perchezitii

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat o reţea de spionaj rusă care opera în trei regiuni ale ţării, aproape de linia frontului, şi transmitea informaţii despre industria militară ucraineană, ale cărei facilităţi au fost vizate de atacuri aeriene ruseşti în ultimele săptămâni, potrivit EFE.

Unul dintre membrii grupului, a explicat SBU într-un comunicat, era un inginer care lucra pentru o companie din sectorul de apărare în oraşul Zaporojie, în apropierea frontului de sud-est.

Acest agent rus "a divulgat Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) informaţii despre repararea de material militar" de către compania sa, menţionează SBU în comunicat.

În faţa incertitudinii privind continuarea sprijinului militar din partea partenerilor săi, Ucraina urmăreşte să-şi sporească propria producţie de apărare pentru a-şi reduce dependenţa de echipamentele militare străine.

O altă prioritate a Kievului este creşterea capacităţii sale de reparare a echipamentelor militare avariate pe linia frontului.

De la sfârşitul lunii decembrie, Rusia a lansat mai multe atacuri aeriene masive, vizând în principal facilităţi ale industriei de apărare ucrainene. Kievul nu a raportat amploarea distrugerilor provocate de aceste atacuri asupra respectivelor infrastructuri.

Alţi membri ai reţelei de agenţi ruşi destructurate în Ucraina transmiteau informaţii despre localizarea trupelor ucrainene pe fronturile din Zaporojie (sud) şi Doneţk (est) şi despre aprovizionarea armatei cu vehicule din regiunea Odesa (sud).

În cadrul operaţiunii, SBU a arestat simultan cinci spioni în aceste trei regiuni. Un alt obiectiv al grupului era de a localiza depozitele de muniţie şi combustibil ale armatei ucrainene pentru a transmite apoi informaţii Rusiei despre locul lor de amplasare, potrivit SBU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.