Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal ajuns în instanță: Părinții unui bebeluș care trebuie operat refuză transfuzia de sânge donat de persoane vaccinate

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare copii

Un cuplu din Noua Zeelandă refuză să permită ca bebelușul lor de patru luni să fie operat la inimă dacă în timpul intervenției se folosește sânge de la un donator care a fost vaccinat împotriva Covid-19.

Într-un interviu video cu un militant anti-vaccin, părinții au declarat că bebelușul lor a fost diagnosticat cu "stenoză severă a valvei pulmonare" și că are nevoie de o intervenție chirurgicală "aproape imediat", a relatat The Guardian.

Dar ei au spus că sunt îngrijorați de faptul că sângele unei persoane care a fost vaccinată împotriva Covid-19 va fi folosit în cadrul procedurii.

"Nu vrem sânge care este contaminat de vaccinare. Acesta este sfârșitul înțelegerii - suntem de acord cu orice altceva vor să facă acești doctori", a declarat tatăl, potrivit The Guardian.

Health New Zealand, care gestionează serviciul de sănătate și spitalele din țară, i-a dat acum în judecată pe părinți, cerând ca tutela copilului să fie transferată în instanță pentru ca bebelușul să poată fi supus intervenției chirurgicale, potrivit NZ Herald.

Părinții și agenția s-au întâlnit miercuri în instanță, unde Paul White, un avocat al agenției, a declarat că acest caz este urgent, deoarece un copil cu aceeași afecțiune ar fi fost tratat în mod normal cu săptămâni în urmă, potrivit Herald.

Un grup de 100 de susținători anti-vaccinare s-a adunat în fața clădirii, potrivit publicației.

Serviciul de Sânge din Noua Zeelandă a declarat că nu separă sângele în funcție de faptul că persoanele care l-au donat sunt vaccinate sau nu și că nu există nicio dovadă că sângele de la persoane vaccinate a creat vreun risc pentru sănătate.

Sue Grey, avocata părinților, a declarat că aceștia căutau o îngrijire mai bună pentru copilul lor decât cea oferită de stat și că preocupările lor au fost respinse deoarece clienții ei au fost tratați ca "teoreticieni ai conspirației", a relatat Herald.

Părinții au declarat că au mai mult de 20 de persoane nevaccinate dispuse să doneze sânge, dar Serviciul de Sânge din Noua Zeelandă nu le-a aprobat să folosească niciunul dintre ei, a relatat Herald.

Mai mult de cinci miliarde de persoane din întreaga lume au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, potrivit The New York Times, vaccinurile fiind considerate sigure pentru uz uman.

Serviciul de Sânge din Noua Zeelandă a declarat că niciun rest de vaccin nu va ajunge la cineva prin donarea de sânge, deoarece vaccinul se "descompune" atunci când intră în fluxul sanguin și orice urmă rămasă ar fi filtrată atunci când este donat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.