Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cu polițiștii după ce a parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilităţi: Femeia a tras de ușa mașinii de poliție și a fost amendată cu 8.000 de lei

Poliţiştii argeşeni au aplicat patru amenzi, a căror valoare depăşeşte 8000 de lei, unei femei care, după ce a parcat pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilităţi, în parcarea unui centru comercial din localitatea Bradu, a făcut scandal şi a refuzat să înmâneze poliţistului documentele pentru ca acesta să completeze procesul verbal, anunță news.ro.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în parcarea unui supermarket din localitatea argeşeană Bradu, iar imagini cu femeia care trage de uşa autospecialei Poliţiei şi strigă către poliţiştii pe care îi acuză de abuz, au fost postate în spaţiul public.

După apariţia imaginilor, Poliţia judeţeană Argeş a anunţat că totul a început după ce un echipaj format dintr-un poliţist şi un jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, în parcarea unui centru comercial din Bradu, un autoturism staţionat pe unul dintre locurile destinate persoanelor cu handicap, în care se afla o femeie.

„Echipajul a procedat la legitimarea persoanei în cauză, care nu a prezentat documente care să ateste dreptul de a parca pe locul respectiv, iar în momentul în care i s-a comunicat faptul că va fi sancţionată, a devenit recalcitrantă. De asemenea, aceasta a refuzat să înmâneze poliţistului documentele, conform OUG 195/2002” , relatează poliţiştii..

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş menţionează că femeia a primit o amendă contravenţională, în valoare de 4.000 de lei pentru încălcarea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, o amendă în valoare de 870 de lei, pentru refuzul de a înmâna documentele, la solicitarea poliţistului şi două sancţiuni, în valoare totală de 3.200 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de convieţuire socială.

„Reamintim faptul că, persoana în cauză are posibilitatea contestării proceselor-verbale de contravenţie şi aplicarea sancţiunilor, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestora”, menţionează oficialii IPJ Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.