Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de corupție în Coreea de Sud. Ce intenţionează să facă Partidul Conservator?

Dreamstime
coreea de sud

Partidul conservator aflat la putere în Coreea de Sud a anunţat luni că vrea să-şi schimbe numele pentru a doua oară în cinci ani, în încercarea de a întoarce pagina după un răsunător scandal de corupţie, informează AFP, citează agerpres.ro.

Liviu Dragnea REACȚIONEAZĂ: 'E un început de LOVITURĂ DE STAT'

Tolotan, dezvăluiri ȘOCANTE: Bolnavi psihic, legați cu chingi de tir de paturile de spital / FOTO

"Vom începe de astăzi să primim sugestii ale publicului pentru a schimba numele partidului imediat ce va fi posibil", a declarat preşedintele acestui partid, In Myung-Jin. 

Partidul Saenuri, "Noua Frontieră", a rezultat din fuziunea în 1997 a mai multor formaţiuni de centru-dreapta. Până în 2012, el se numea Marele Partid Naţional. 

Preşedinta Coreei de Sud, Park Geun-Hye, care în urma scandalului a fost destituită de Adunarea Naţională, l-a redenumit pentru a-i majora influenţa înainte de alegerile din acest an, pe care le-a câştigat.

Timp de mai multe decenii, această mişcare politică a condus Coreea de Sud, pe vremea dictaturii şi a anilor următori. Apoi, ea s-a aflat zece ani în opoziţie, înainte ca ai săi candidaţi să câştige ultimele două alegeri prezidenţiale. 

Actualul scandal este centrat pe confidenta din umbră a preşedintei, Choi Soon-Sil, acuzată că a profitat de această relaţie pentru a extorca sume astronomice de la marile companii sud-coreene. Park Geun-Hye este acuzată de asociere în scopuri condamnabile. 

Destituirea ei, votată la 9 decembrie, trebuie încă să fie validată de Curtea Constituţională. Dacă ea va fi confirmată, alegeri prezidenţiale vor trebui să fie organizate în următoarele 60 de zile. 

Saenuri subliniază că majoritatea membrilor săi doresc o schimbare a numelui partidului, pentru a-i da o "a doua viaţă". 

La ultimele alegeri legislative din aprilie 2016, partidul a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Naţională şi mai mulţi dintre deputaţii săi au plecat din partid pentru a forma unul nou, denumit Bareun ("Corect").

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.