Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL de proporţii în Belgia. Un ministru a demisionat din cauza unor locuri de muncă FICTIVE

Ministrul responsabil cu administraţia locală în regiunea belgiană Valonia, socialistul Paul Furlan, şi-a prezentat joi demisia, devenind primul înalt responsabil nevoit să plece din funcţie în urma unui scandal legat de prezumtive locuri de muncă fictive în cadrul unor întreprinderi publice, scandal ce zguduie clasa politică din această regiunea francofonă, transmite joi AFP, conform agerpres.

Citeşte şi: Breşă de securitate în FSB. Un înalt ofiţer de informaţii a fost arestat pentru TRĂDARE

Paul Furlan era un politician în ascensiune al Partidului Socialist (PS) şi un apropiat al şefului guvernului regional, Paul Magnette.

În cursul unei conferinţe de presă, el s-a apărat de toate acuzaţiile aduse în aşa-zisul scandal 'Publifin', după numele unei societăţi intercomunale cu sediul la Liege (sud-est), care remunera consistent reprezentanţi ai unor partide politice numiţi în conducerea sa, uneori fără ca aceştia să fi desfăşurat vreo activitate.

Adjunctul şefului de cabinet al lui Furlan, Claude Parmentier, a fost constrâns să demisioneze la mijlocul lunii ianuarie, din cauza dezvăluirilor privind remuneraţia ridicată pe care o primea ca administrator al filialei cu statut privat a Publifin, Nethys.

Furlan, pe care opoziţia l-a acuzat că nu a exercitat un control suficient asupra Publifin, a afirmat joi că are 'conştiinţa curată', însă a luat decizia de a demisiona pentru că în guvernul valon 'nu mai este asigurată liniştea', a relatat agenţia Belga.

Ministrul a fost susţinut de PS, fiind însă abandonat în ultimele ore de partidul de centru CDH - partenerul de coaliţie al socialiştilor la conducerea Valoniei -, care i-a cerut explicaţii 'în termenul cel mai scurt'.

Nethys, care funcţiona iniţial în domeniul distribuţiei de gaze şi de electricitate şi în cel al transmisiilor prin cablu, şi-a extins activităţile, fiind constituită în prezent dintr-o reţea de aproximativ 50 de societăţi înfiinţate de unul din membrii marcanţi ai PS din Liege, Stéphane Moreau. În domeniul media, Nethys deţine grupul de presă regional L'Avenir, pachetul majoritar de acţiuni la BeTv (fostul Canal+ Belgique) şi participaţii la grupurile franceze La Provence (11%) şi Nice-Matin (20%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.