Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL electoral în Moldova

vot moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a propus Curţii de Apel Chişinău să excludă din campania electorală partidul 'Patria', condus de controversatul om de afaceri Renato Usatîi. 

Decizia CEC a fost luată în baza unei sesizări din partea Inspectoratului General de Poliţie, potrivit căreia partidul 'Patria' ar fi încălcat legea, prin folosirea în campania sa electorală de resurse financiare oferite din străinătate. Sursele financiare nu ar fi fost declarate în raportul financiar de la CEC. 

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău solicită Curţii de Apel să anuleze decizia privind înregistrarea în cursa electorală a partidului 'Patria' şi să hotărască ca mijloacele băneşti încasate de formaţiunea în cauză, pe durata campaniei electorale în vederea alegerilor din 30 noiembrie, să fie confiscate în folosul statului. Comisia a permis organelor de drept investigarea juridică a candidaţilor de pe lista partidului 'Patria'. 

Renato Usatîi a declarat că toate aceste acuzaţii sunt 'fabricate politic' şi înscenate de către angajaţii Inspectoratului General de Poliţie. 

Cotidianul rus Kommersant scria recent că Moscova are în Republica Moldova şi aliaţi mai puţin evidenţi, pe lângă socialiştii pe care mizează. Unul dintre ei, nota ziarul rus, este omul de afaceri Renato Usatîi, care nu se pronunţă direct nici pentru Uniunea Vamală, nici pentru UE, propunând ca problema să fie decisă în cadrul unui referendum. În acelaşi timp, Usatîi promite că va trimite la puşcărie aproape toată elita politică actuală, inclusiv pe liderii partidelor proeuropene. 

Ultimele sondaje de opinie creditau partidul 'Patria' cu 8,7% din voturi la alegerile parlamentare de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.