Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal etnic în Covasna. Prefectura sesizează procurorii

steag drapel tricolor

Scandalul cu accente etnice ia amploare în Covasna. Incidentul de la Sfântul Gheorghe, unde veteranii români n-au fost lăsaţi, marţi, să arboreze steagul românesc pe primărie, cu ocazia împlinirii a 71 de ani de la eliberarea oraşului de armata horthystă, se lasă cu plângeri penale.

Vezi şi: UNPR a scos mitraliera etnică

Ca urmare a refuzului conducerii Primăriei Sfântu Gheorghe de a arbora drapelul naţional al României pe sediul acesteia, la solicitarea veteranilor de război, cu ocazia sărbătorii Zilei eliberării municipiului Sfântu Gheorghe de sub ocupaţie fascistă, eveniment care a revoltat opinia publică românească, Prefectul Judeţului Covasna a decis sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, sub aspectul săvârşirii unor fapte care intră sub incidenţa O.G. nr.31/2002, cu modificările şi completările ulterioare, privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

Vezi și: Va fi UDMR scos în afara legii?

Prefectura a mai decis transmiterea în cursul zilei de astăzi către Ministerul Justiţiei a solicitării de reanalizare a cadrului legislativ în ceea ce priveşte incriminarea ca infracţiuni a faptelor care aduc atingere simbolurilor naţionale. A fost reiterată astfel, solicitarea făcută de instituţia noastră în luna decembrie a anului 2014, prin care s-a cerut reintroducerea în noul Cod Penal a unei infracţiuni similare infracţiunii de "Ofensă adusă unor însemne", prevăzută de art.236 din vechiul Cod Penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.