Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în Parlament! Se cere DEMISIA ministrului Transporturilor: 'E inadmisibil că Felix Stroe nu a venit în fața comisiilor reunite'

mediafax.ro
Felix Stroe

Preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, Lucian Bode, s-a declarat neplăcut surprins, marţi, la începutul şedinţei comisiilor reunite de specialitate din Parlament, de faptul că ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu este prezent la dezbaterea proiectului de buget al MT pentru anul 2018.

"Îi solicit public demisia domnului ministru Stroe. Este inadmisibil și sunt neplăcut surprins că domnul ministru a decis să nu vină azi în faţa comisiilor reunite. Este prima dată în istorie când la şedinţa de buget ministrul alege un alt program. Eu vreau să le mulţumesc secretarilor de stat care sunt aici prezenţi, dar, până la urmă, este vorba şi de respect. Este vorba despre respect, despre respectul pe care ministrul Stroe trebuie să îl arate comisiilor reunite din Senat şi Camera Deputaţilor", a spus deputatul PNL Lucian Bode, conform Agerpres.

Citește și: Lazăr vine cu explicaţii după ATACUL la parlamentari: 'Nu polemizez cu nimeni...'

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel, a precizat că ministrul Transporturilor are o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi a dat asigurări că va veni la şedinţa celor două comisii reunite până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.

"Tocmai ce am vorbit cu domnul ministru Stroe şi m-a rugat să avem un pic de înţelegere în privinţa programului său foarte încărcat; la ora 10 fără un sfert are întâlnire cu Banca Mondială, împreună cu premierul, pentru a discuta oportunitatea finanţării unor autostrăzi în România, şi cred că va fi bine să începem discuţia pe buget cu angajamentul dumnealui că va ajunge la votul final pentru avizul pe proiectul de buget", a anunţat deputatul PSD.

În plus, Butunoi a propus trimiterea celor 187 de amendamente care s-au depus la acest proiect spre discuţie direct la comisiile reunite de buget-finanţe, întrucât cele două comisii pentru transporturi sunt doar avizatoare.

"Noi suntem o comisie avizatoare pe acest proiect de buget şi, conform regulamentului celor două camere reunite la capitolul discuţii pe bugetul de stat, vreau să propun o modificare a programului în sensul că aş vrea să dăm un aviz pe proiectul de buget propus de Guvern, iar cele 182 de amendamente să le trimitem în analiză către comisiile de buget finanţe, pentru că sunt foarte multe amendamente care prevăd alocări financiare de la alte ministere şi nu avem noi capacitatea de a sincroniza toate aceste amendamente, plus că, fiind un aviz consultativ, comisia de buget-finanţe (reunită - n. r.) va hotărî ce amendament va rămâne admis sau respins", a afirmat deputatul.

Citește și: Procurorul general anunță contraatacul: Lazăr ar putea trimite Legile Justiției la CCR! 'E o situație sensibilă'

În replică, Lucian Bode a afirmat că în nouă ani de când participă la dezbaterile pe proiectul de buget nu s-a mai făcut o astfel de propunere.

Propunerea preşedintelui Butunoi a fost supusă votului şi a fost adoptată cu 12 voturi pentru, opt împotrivă şi două abţineri.

Parlamentul a început, marţi, dezbaterile pe proiectul de buget de stat aferent anului 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.