Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL imens în PNL: Ludovic Orban vrea să îl EXCLUDĂ pe senatorul Daniel Zamfir

romaniatv.net
daniel zamfir

Scandal imens şi acuzaţii grave în interiorul Partidului Naţional Liberal. Un cunoscut senator al liberalilor, Daniel Zamfir, este ameninţat cu excluderea din formaţiune. Zamfir a avut o ieşire extrem de virulentă pe facebook. Totul a pornit de la faptul că senatorul militează pentru plafonarea dobânzilor IFN-urilor şi a băncilor. Senatorul spune însă că nu acestea sunt singurele motive pentru care se vrea excluderea lui din PNL.

Citește și: Cel mai controversat polițist și-a schimbat locul de muncă: Unde s-a angajat Marian Godină

"DE CE S-O FI INFLAMAT ATATA LUME CA SE PLAFONEAZA DOBANZILE IFN-urilor SI BANCILOR?

Nu e nicio noutate, că atare nu e vreo inventie de-a mea sau a prof Piperea.

Sunt, însă, neplăcut surprins de declarațiile secretarului general și a președintelui PNL, din următoarele considerente:

Citește și: Răspuns OFICIAL pentru Principele Nicolae! Decizia mult așteptată a fost luată de Casa Regală

1.Cu Ludovic Orban am avut discuția pe toate cele trei proiecte de lege încă de acum 5 luni de zile-le are și pe email încă de pe 5 iulie-si singura rezervă a avut-o in legătura cu leasing-ul. Proiectul a fost semnat de mai multi senatori și deputați cu greutate in partid,ca atare, aprecierea tânărului secretar general e cel puțin necolegiala.

2.Prof. Piperea și cu mine lucram la aceste proiecte de legi cu mult înainte să fie numit consilier onorific al lui Tudose, funcție din care și-a demisia în urmă cu o luna de zile. Le-as aminti colegilor mei că prof Piperea este aceeași persoană căreia i s-a propus sa preia organizația PNL în vara anului trecut. Va asigur că a rămas același și că proiectele pe care le facem împreună nu au legătură cu vreo doctrina politica. Au legătură cu ceva ce este peste orice doctrina politica! Dreptatea!

Citește și: Premierul Mihai Tudose EXULTĂ! Anunțul care i-a dat ARIPI

3. Ideea plafonării dobânzilor-dobanda de referință a BNR plus 50%- o regăsim în OG 9/2000 la art. 5 inițiată de fostul premier ministru Isărescu și în OG13/2011.

În luna august a acestui an, BNR, prin vocea dlui Vasilescu transmitea faptul că în situații deosebite, și alte țări din Europa precum Germania, Franța, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia s-au luat aceste decizii, prerogativa fiind a Parlamentului.Ei bine, inspirați fiind de Ordonanta dlui Isărescu din anul 2000 întărită de poziția consilierului sau, am completat acum OG13/2011.

4. În ceea ce privește devierea de la linia partidului, eu nu știu vreo decizie a PNL care să susțină necondiționat practicile IFN-urilor și bancilor. Eu cred că altul este motivul avertismentului de excludere pe care l-am primit astazi", a tunat Zamfir pe facebook.

Citeşte şi: PROPUNERE BOMBĂ Cerere OFICIALĂ de la cel care a condus Casa Regală pentru CANONIZAREA regelui Mihai

Zamfir s-a enervat după ce Ludovic Orban a dat o declaraţie extrem de dură la adresa acestuia. "Marturisesc ca ma deranjeaza ca este sustinut de consilierul premierului Tudose si nu cred ca voi accepta mult timp acest lucru, cum nu accept ca alti colegi sa fie jigniti de domnul senator. Cu siguranta, e un avertisment. Am discutat despre asta, i-am exprimat opiniile mele, iar in materie de aceste initiative pe care le sustine impreuna cu consilierul Guvernului PSDragnea, ma deranjeaza profund si iese din linia PNL", a tunat şeful PNL, conform ziare.com.

Citeşte şi: Frații Pavăl dau din casă: Cine este moștenitoarea 'IMPERIULUI DEDEMAN'

La scurt timp dupa declaratia presedintelui PNL, liberalii au transmis un comunicat de presa in care spun ca "protejarea populatiei fata de cresterea alarmanta a dobanzilor la creditele in lei nu se poate face prin mecanisme arbitrare stabilite prin lege, ci prin renuntarea la politicile guvernamentale populiste ale guvernarii PSD - ALDE care au dus la scumpiri in lant si la majorarea dobanzilor".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.