Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL imens în Slovacia: Decizie revoltătoare a poliţiei după uciderea unui jurnalist - toţi suspecţii au fost ELIBERAŢI

focus.de
Jan Kuciak

Toţi cei şapte suspecţi arestaţi în legătură cu asasinarea jurnalistului de investigaţii slovac Jan Kuciak au fost eliberaţi, a anunţat poliţia, conform BBC. Jurnalistul Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, investiga de ceva timp legăturile dintre politicienii corupţi din Slovacia şi mafia italiană. El şi logodnica sa au fost împuşcaţi mortal în propria casă duminică. El nu a apucat să termine ultimul său articol, care a fost publicat după moartea sa.

Citeşte şi: Victor Ponta devoalează planul secret al lui Klaus Iohannis: Un nou atac în rafală la adresa lui Liviu Dragnea - 'o ţine în funcţie pe Kovesi'

Conform unui comunicat al poliţiei, cei şapte suspecţi au fost eliberaţi pentru că nu au fost găsite dovezi noi în 48 de ore, perioada maximă în care ar fi putut fi reţinuţi. Unul dintre suspecţi este un cetăţean italian care a făcut afaceri în trecut cu oficiali apropiaţi ai prim-ministrului Robert Fico. Vineri, în toată ţara, mii de oameni au mărşăluit în ciuda temperaturilor scăzute pentru protesta faţă de asasinarea jurnalistului.

Citește și: SURSE - George Maior a provocat IMPLOZIE în interiorul PSD: Liviu Dragnea și-a schimbat planurile

În Bratislava, protestatarii au afişat poze cu cele două victime şi un banner pe care scria: „Un atac asupra jurnaliştilor este un atac asupra noastră, a tuturor”. Preşedintele Andrej Kiska a luat parte la un minut de reculegere alături de protestatari, estimaţi a fi între 10.000 şi 20.000. Unul dintre protestatari a declarat pentru Reuters: „Este o mizerie peste tot aici ... şi noi, oamenii de rând, trebuie să o suportăm”.

Citește și: Ecaterina Andronescu NU EXCLUDE o candidatură la șefia PSD: confruntare cu Liviu Dragnea

Unii dintre protestatari s-au îndreptat spre biroul prim-ministrului pentru a cere demisia guvernului. Kuciak a susţinut în investigaţiile sale că oameni de afaceri italieni care au legătură cu gruparea mafiotă Ndrangheta din Calabria au comis fraude cu fonduri europene în estul Slovaciei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.