Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Comisia de control a SRI: Manda face apel la 'instituţiile abilitate' împotriva lui Preda

Inquam Photos / Octav Ganea
claudiu manda

Puterea şi Opoziţia sunt în conflict şi în interiorul Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. După ce liberalul Cezar Preda a dezvăluit aspecte din audierea secretă a locotenent-colonelului Daniel Dragomir, iar acesta din urmă a solicitat comisiei să sesizeze procurorii, preşedintele Claudiu Manda face apel la instituţiile abilitate să verifice dacă Preda a divulgat informaţii clasificate.

Vezi şi: Daniel Dragomir cere ARESTAREA unui deputat PNL. Ce motive invocă fostul colonel SRI

Întrebat dacă va da curs solicitării lui Dragomir şi va sesiza parchetul împotriva lui Cezar Preda, Claudiu Manda a sugerat că procurorii ar trebui să se autosesizeze, dar nu exclude nici o sesizare din partea comisiei. "Nu știu dacă e de competența comisiei să sesizeze parchetul pe acest aspect. Sigur că declarația domnului Preda este apărută în spațiul public, sunt și instituții abilitate să supravegheze dacă informațiile clasificate sunt divulgate publicului. Este prea devreme să pot să vă dau un răspuns astăzi, nu am avut o discuție în cadrul comisiei și nu pot să răspund dacă noi vom sesiza", a declarat Manda.

Cezar Preda, membru PNL în Comisia SRI şi fost preşedinte al acesteia, a mărturisit recent într-un interviu pentru Digi24 că atunci când vorbeşte despre ofiţeri SRI, Daniel Dragomir ar face referire la Dumitru Dumbravă şi la Florian Coldea.

"Acestia doi sunt cei despre care se vorbeste. Domnul general Coldea e plecat de atatea luni. Daca dansul a facut un asemenea lucru ilegal nu va putea scapa, cum nu a scapat nimeni in Romania. Domnul Dumbrava...este faimoasa declaratie cu campul tactic. Ca ramane in campul tactic. Si toata lumea a spus ca aceasta afirmatie poate fi interpretata ca o influenta asupra judecatorilor. Eu nu stiu, nu mi-a spus nimeni sa-mi arate un procuror sau un judecator care a venit si a dat o declaratie in fata comisiei ca toate deciziile sale ca procuror sau judecator sunt rezultatul unor presiuni facute de SRI", a spus Cezar Preda.

Vezi şi: CSM, zguduit din temelii: 15 judecători riscă să fie daţi afară din Consiliu

Claudiu Manda a comentat şi acuzaţia că PSD şi ALDE ar avea în plan înfiinţarea unei noi comisii de anchetă după declaraţiile lui Daniel Dragomir din ultimele săptămâni.

"Nu răspund acuzațiilor domnului Preda. Nu mă surpind afirmațiilor domnului Preda, nu mă surprinde canalul media folosit de domnul Preda. Nu avem o strategie în acest sens. Sunt o serie de lucruri apărute în spațiul public. Am stabilit, la o ședință a comisiei la care domnul Preda a absentat, ca atunci când apar acuze în spațiul public să invităm aceste persoane la comisie să lămurim aceste lucruri și să oferim răspunsul dacă se probează sau nu, pentru că nu putem să lăsăm în spațiul public acuzații de orice fel la adresa SRI sau a comisiei și oamenii să rămână cu o bănuială că cine știe ce lucruri se întâmplă fie într-o parte, fie în cealaltă", a mai afirmat Manda.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.