Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Franța: Soția lui Francois Fillon a FALSIFICAT documente

Penelope Fillon

Penelope Fillon, soţia candidatului conservator la preşedinţia Franţei, este bănuită că a falsificat un document pentru a-şi justifica locul de muncă de la biroul parlamentar al soţului ei, Francois Fillon, scrie marţi presa franceză, sintetiza de agenţia EFE.

Cotidianul Le Parisien a dezvăluit un contract care, potrivit anchetatorilor, ar constitui o dovada că soţii Fillon ar fi falsificat documente, relatare ce apare chiar în ziua în care Penelope este audiată de către trei judecători de instrucţie şi riscă să fie inculpată în dosarul locurilor de muncă fictive, soţul ei fiind deja inculpat de pe 14 martie, scrie agerpres.ro.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

Potrivit aceleiaşi publicaţii, respectivul document a fost găsit în timpul percheziţiei efectuate pe 10 martie în biroul lui Francois Fillon de la Adunarea Naţională. Printre alte documente confiscate atunci se regăsesc şi state de plată nesemnate pe numele Penelope Fillon şi datate din anul 2012, ce arată că ea avea un contract de muncă pentru un post de asistentă parlamentară şi cu un program de lucru săptămânal de 20 de ore.

Alte documente găsite în timpul unei alte percheziţii sugerează existenţa unui contract pentru 14 ore de lucru pe săptămână remunerate cu un salariu lunar brut de 3.872 de euro.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

Însă Penelope Fillon a mai avut în aceeaşi perioadă un contract full-time în cadrul publicaţiei 'La revue des deux mondes', condusă de un prieten al soţului ei, post pentru care ar fi primit un salariu lunar vrut de 5.000 de euro şi care de asemenea este suspectat că a fost un loc de muncă fictiv.

Dar Francois Fillon îşi susţine în continuare nevinovăţia şi afirmă că toate aceste acuzaţii, ce au urmat unor dezvăluiri din presă, sunt motivate politic pentru a-i compromite şansele în cursa prezidenţială, el vorbind recent şi despre existenţa unui 'cabinet negru' care ar dirija această operaţiune de la Palatul Elysee.

Citește și: Shakira a refuzat să meargă la nunta lui Lionel Messi: Ce CONFLICT e la Barcelona

Iniţial favorit al scrutinului din aprilie-mai, după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive ale membrilor familiei sale - cei doi copii ai săi fiind de asemenea implicaţi - sondajele nu îi mai dau şanse nici măcar să intre în turul doi, în care ar urma să se confrunte centristul Emmanuel Macron şi liderul extremei drepte, Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.