Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în grupurile PNL din Parlament: Orban și Turcan au învins, însă au devenit țintele criticilor

captura
ludovic orban PNL consultari

Grupurile parlamentare ale PNL se întâlnesc joi, 1 februarie, pentru a stabili funcțiile în noua sesiune parlamentară care începe astăzi. Șefia grupului PNL de la Camera Deputaților este disputată de Adriana Săftoiu și Raluca Turcan, aceasta din urmă susținută de Ludovic Orban.

Așa cum STIRIPESURSE.RO scria ieri, Orban a invocat în discuțiile cu deputații PNL un sprijin de la Cotroceni pentru Raluca Turcan, în vreme ce Adriana Săftoiu a aflat că respectivul sprijin nu există în realitate. Situația a devenit una tensionată, cu reproșuri în ședința grupului deputaților liberali.

În cele din urmă, Raluca Turcan a învins-o la vot pe Adriana Săftoiu, cu 43 de voturi la 12.

Vezi și: Lovitură de teatru într-un dosar DNA: Cerere de strămutare din cauza activității de pe Facebook a judecătoarei care a condamnat-o pe Rarinca

Potrivit unor surse din cadrul ședinței, deputatul Cezar Preda l-a acuzat pe Orban că a „înroșit telefoanele” în PNL pentru a o susține pe Turcan. Preda a susținut nu este normal ca alegerile interne pentru o funcție să se desfășoare în acest fel, invocând și alegerea sa recentă, într-o manieră transparentă, într-o funcție a PPE.

Deputatul Lucian Bode a atacat-o direct pe Raluca Turcan, afirmând că a avut la dispoziție ultimul an pentru a arăta ce poate în postura de lider de grup, însă nu a realizat nimic.

Gigel Știrbu s-a adăugat corului de critici și i-a amintit lui Ludovic Orban că, pe vremea când era parlamentar, era cel care critica vehement practicile pe care a ajuns el însuși să le folosească pentru protejații săi.

Florin Roman a acuzat-o pe Raluca Turcan că folosește tribuna parlamentului în interes personal, pentru a-și face imagine, nu în beneficiul partidului.

Tensiuni sunt și între senatorii PNL. Liderului grupului, Iulian Dumitrescu, ar putea părăsi șefia Comisiei de Apărare. În locul său ar urma să vină Marcel Vela. Și Daniel Zamfir va fi ținta criticilor venite din partea oamenilor lui Orban în ședința de grup de la Senat.

Vezi și: Mișa cade în picioare: Fostul ministru de Finanțe ar putea ajunge președinte ANAF (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.