Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în poliție cu un luptător de la trupele speciale: Marcel Vela a trimis Corpul de control al MAI

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Corpul de Control al MAI a ajuns, luni, la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, unde un agent șef principal acuză că a fost pus la dispoziţie, considerându-se că nu e apt pentru Serviciul pentru Acțiuni Speciale, după ce ar fi cerut ca toţi colegii să participe la pregătirea fizică şi la trageri.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au confirmat, pentru MEDIAFAX, că, luni, a fost trimis Corpul de Control al ministrului la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj.

Citește și: EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Gorj, verificările vin după ce polițistul Paul Feroiu, fost luptător în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a acuzat că a fost pus la dispoziţie, considerându-se că nu e apt pentru SAS, după ce ar fi cerut ca toţi colegii să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare.

Aceleași surse au precizat că reprezentanții Corpului de Control al MAI au stat de vorbă, luni, cu Paul Feroiu, la sediul IPJ Gorj.

Citește și: România, un nou împrumut: Ministerul Finanțelor a luat peste un miliard de lei de la bănci

Agentul şef principal de poliţie a aflat, după participarea din luna octombrie la Campionatul Naţional de Judo, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în judeţul Vâlcea, că nu mai este apt să-şi desfăşoare activitatea ca luptător în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) al IPJ Gorj, pentru că nu ar fi obţinut avizul psihologic. În trecut, acesta a fost desemnat şi comandant de grupă.

„După concursul de la Călimăneşti sunt pus la dispoziţie. De aproape trei luni sunt la Serviciul Logistic. Spune doamna psiholog că nu mai sunt bun pentru Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Dar sunt alte dedesubturi, eu mă ocupam cu pregătirea fizică, tehnico-tactică şi şedinţele de tragere la IPJ Gorj, împreună cu alţi doi colegi, promisesem că nu va trece nimeni dacă nu vin să facă aceste pregătiri, că sunt ofiţeri sau subofiţeri. Aşa că am fost executat. Trec prin cele mai groaznice momente ale vieţii din cauza unor ofiţeri plini de orgoliu, fără demnitate. Frapant este că sunt apt pentru munca de poliţist şi sunt inapt doar pentru Acţiuni Speciale. Conducerea IPJ nu are vină, nu poate să treacă peste psiholog", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Paul Feroiu, săptămâna trecută.

Citește și: Moise Guran, pe urmele lui Rareș Bogdan!

Acesta s-a adresat instanţei, în speranţa că îşi va putea relua activitatea la SAS.

În 17 decembrie, polițistul a fost în audienţă la secretarul de stat Traian Berbeceanu.

Citește și: Victor Ponta lovește dur Cabinetul Orban! `Ai pentru rachete`

„Am raportat ce se întâmplă şi domnul Berbeceanu a dispus Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne să verifice toate aspectele. Este dureros, dar asta este, în 15 ani de minister nu am avut nicio misiune în care să greşesc sau să fiu sancţionat pentru atitudine sau neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Domnişoara psiholog a ajuns, în nici două ore, la concluzia că nu mai sunt apt pentru Serviciul de Acţiuni Speciale”, a mai declarat Paul Feroiu.

În cei aproape 15 ani în care a lucrat în cadrul MAI, Paul Feroiu a obţinut peste 30 de medalii, la individual şi la echipe, la Judo, TIR şi Unifight şi a fost în lot la două campionate mondiale. Instructor de Judo şi TIR şi dublu campion la Unifight, acesta a fost singurul participant din judeţul Gorj la campionatul de la Călimănești, în octombrie 2019, şi a făcut parte din lotul Poliţiei Române, ocupând locul I şi cu echipa.

Citește și: Descoperire șocantă a medicilor! Ce au găsit în stomacul Cristinei Țopescu

Reprezentanţii IPJ Gorj s-au lăudat atunci cu rezultatele obţinute de acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.