Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în presă, cu ofiţeri acoperiţi şi 'lingători de clanță la biroul lui Victor Ponta'

fight-spam

Jurnaliştii se războiesc de la distanţă mai ceva ca politicienii. Lupta anticorupţie a fost, în ultimele luni, principalul subiect care a întărâtat tabere din presă, acuzaţiile zburând în toate direcţiile. Cel mai nou scandal este generat de un dosar la DNA al lui Liviu Dragnea, subiect care l-a făcut pe jurnalistul Ion Cristoiu să dea în aproape toată lumea.

Jurnalistul Cătălin Striblea insinuează că Ion Cristoiu ar fi un fel de unealtă a lui Victor Ponta în bătălia Liviu Dragnea, după apariţia pe cristoiublog.ro a unui text în care Dragnea este considerat un om şantajat de "Binomul SRI-DNA". (Detalii AICI!) O teorie asemănătoare este vehiculată şi de jurnalistul Bogdan Chirieac, pe care Cristoiu îl numeşte "un alt pînă mai ieri lingător de clanță la biroul lui Victor Ponta".

"Mă văd obligat să dezvălui felul în care am scris pe cristoiublog.ro materialul despre Dosarul cu care Liviu Dragnea e șantajat.

Marți dimineața, în timp ce eram la BAR, m-a sunat Victor Ciutacu pentru a mă ruga să intervin la emisiunea sa de seară în chestiunea Liviu Dragnea – Coadă de topor, pentru că el are documente care vorbesc de un dosar al lui Liviu Dragnea la DNA în cazul Alina Bica.

Nu știam ce documente are Victor Ciutacu. Știam însă c-a dat posibilitate avocatei Alinei Bica s-o apere pe post într-o perioadă cînd nimeni din presă nu catadicsea să publice – potrivit normelor gazetărești elementare – și punctul de vedere al acuzatei, nu numai punctul de vedere al acuzatorului.

Îmi aminteam însă de scandalul produs în decembrie 2014 de Robert Turcescu prin publicarea pe blog a Ordonanței de disjungere a unor fapte de corupție în care era implicat și Liviu Dragnea. Pentru că Ordonanța de referea și la Elena Udrea, la vremea respectivă, am crezut că scurgerea în presă ținea de un nou efort al DNA de a o înnegri pe Elena Udrea. Am și scris despre asta pe Evz.ro.

În vederea emisiunii în care urma să intervin, am căutat documentele de care mă folosisem în decembrie 2014. Am găsit și am recitit știrile apărute în presă la vremea respectivă despre Dosarul disjuns. Ce mi-au spus aceste articole? Că a existat un nou Dosar pentru Alina Bica, disjuns din Dosarul ARNP, un dosar care a trezit și reacția lui Victor Ponta, dar despre care nu s-a mai aflat nimic ulterior.

Al doilea dosar, cel în care Alina Bica a fost trimisă în judecată pe 25 februarie 2015 a luat din Ordonanța de disjungere doar un singur punct – cel referitor la relația cu Ovidiu Tender. (...)

uUrmărirea penală in rem în Dosarul Liviu Dragnea a fost declanșată pe 15 octombrie 2014. De la deschiderea anchetei au trecut nu 7 șapte, ci 9 luni!

Înainte de a interveni în direct, am urmărit materialul prezentat de Victor Ciutacu, constînd în fragmente din Referatul de începere a urmăririi penale in rem.

L-am rugat pe Victor Ciutacu să publice pe site-ul România Tv fragmentele prezentate în emisiune.

Am alcătuit pe baza lor, a Ordonanței și a știrilor din presă, materialul publicat pe cristoiublog.ro marți, 14 iulie 2015 sub titlul Relația cu Alina Bica – Dosarul cu care Liviu Dragnea e șantajat de Binomul SRI-DNA.

Știm cu toții că există în presa noastră persoane care și-au făcut o mîndrie din a fi considerate Apostoli ai luptei împotriva corupției.

Ce material mai bun pentru a denunța corupția la nivel înalt putea fi decît Ordonanța de disjungere din 8 decembrie 2014 și fragmente din Referatul de începere a urmăririi penale in rem în cazul Liviu Dragnea. Un lider al PSD, fost vicepremier, denunțat pînă acum de toți Apostolii luptei împotriva corupției drept un Bandit – Liviu Dragnea – era implicat într-o afacere de corupție cu fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

Și Liviu Dragnea și Alina Bica au fost în ultimele luni ținte vii ale site-urilor, televiziunilor și ziarelor care se pretind a fi în prima linie a luptei împotriva corupției.

Vă mai reamintiți cîte scatoalce am primit de la Apostolii luptei împotriva Corupției, pentru că am atacat subțirimea dosarului lui Liviu Dragnea în cazul Referendumului.

Cum îl aperi pe marele Corupt? Ești o slugă a borfașilor! Ești un spălător de cadavre! Au apărut acum documente zdrobitoare despre un dosar de corupție în care sunt implicați Liviu Dragnea și Alina Bica. Ați citit cumva undeva vreun cuvînt al Apostolilor despre acest Dosar? Firește că nu.

Dacă ar fi scris despre el, Apostolii ar fi trebuit să se întrebe de ce-l ține DNA de 9 luni fără să facă vreo cercetare. Dacă ar fi scris despre el, Apostolii ar fi trebuit să-l denunțe pe Liviu Dragnea. Liviu Dragnea nu mai e coruptul de acum lună în urmă. Liviu Dragnea e un erou prin lupta pe care o duce împotriva lui Victor Ponta.

Se tot invocă așa numitul Ordin pe Unitate, înțelegîndu-se prin asta ordinul despre ce să se scrie și să nu se scrie transmis de Binomul SRI-DNA Rețelei sale din presă alcătuite din ofițeri acoperiți, patroni de presă și jurnaliști șantajați cu dosare.

Vreți să vedeți ce site-uri, ce televiziuni, ce ziare au primit Ordin pe Unitate să nu sufle un cuvînt împotriva Eroului Liviu Dragnea? E foarte simplu. Vedeți site-urile, citiți ziarele, urmăriți activitatea unor jurnaliști bănuiți a fi ofițeri acoperiți și emisiunile televiziunilor finanțate sau șantajate de Poliția politică a Președinției. Veți descoperi că n-au suflat o vorbă de Dosarul Liviu Dragnea-Alina Bica", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.