Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în PSD - Se cere demisia urmaşului lui Marian Oprişan

psd spart

Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, i-a cerut, public, deputatului Nicuşor Halici demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Vrancea, după ce acesta le-ar fi transmis consilierilor locali ai PSD să nu participe, marţi, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local (CL) Focşani, pentru a nu aproba proiectele aflate pe ordinea de zi.

"S-a întâmplat să trăim şi această zi. Pe 22 decembrie, când ar trebui să comemorăm memoria martirilor căzuţi în decembrie 1989, când acei oameni au ieşit cu un mare crez, că vom avea libertate, o democraţie corect înţeleasă şi că vom şti să luptăm pentru binele nostru, pentru a face copiilor noştri un viitor mai bun, am totala neplăcere să observ că cineva, care consideră că deţine adevărul absolut (...) le dă ordin colegilor mei din PSD să nu participe la această şedinţă, pentru a aproba înregistrarea sumele alocate de guvernul liberal în bugetul local pentru continuarea activităţii SC ENET, care asigură căldura în municipiul Focşani. Este vorba de proaspătul reales deputat Nicuşor Halici, actualmente preşedinte interimar al PSD Vrancea. Îi cer public pe această cale, demisia din această funcţie pe care nu o merită", a declarat primarul Cristi Misăilă la finalul şedinţei.

Acesta a precizat că "se dezice de organizaţia judeţeană a PSD Vrancea", nu însă şi de PSD, care "la nivel naţional este un partid puternic".

"Nu poţi să te baţi cu pumnul în piept că vrei binele vrâncenilor şi a focşănenilor şi să nu-i laşi pe consilierii locali să vină la şedinţă să voteze pentru căldura focşănenilor în primul rând. De ce? Pentru că nu s-au înţeles politic la alegerea viceprimarilor. Am nevoie de activitate în primărie, nu dezbinare. Dacă aşa se consideră că se va face politica în această organizaţie judeţeană, eu mă dezic de această organizaţie judeţeană. Nu mă dezic de PSD. PSD, la nivel naţional este un partid puternic. S-a dovedit că în Vrancea, nu mai există PSD", a afirmat Misăilă.

Contactat telefonic, deputatul Nicuşor Halici a declarat, pentru AGERPRES, că edilul focşănean nu a discutat în partid proiectul privind alegerea viceprimarilor la Focşani, iar PSD nu avea majoritatea în CL pentru a putea alege viceprimarii.

"Da, le-am spus consilierilor să nu participe în fizic la şedinţă, pentru că la o şedinţă extraordinară cu alegerea viceprimarilor fără să existe o majoritate politică, nu eram de acord să participe consilierii locali PSD. Dacă există o altă majoritate, cei care au această majoritate trebuiau să asigure şi cvorumul de şedinţă şi majoritatea. Nu era obligaţia PSD. Noi, ca partid, nu avem majoritate în CL care să ne permită să alegem viceprimari, aşa că am considerat că nu trebuia să fim prezenţi în fizic, aşa cum a fost convocarea pentru şedinţă", a declarat Nicuşor Halici.

Acesta a lăsat să se înţeleagă să ar exista o înţelegere între primarul Cristi Misăilă şi PNL privind alegerea viceprimarilor la Focşani.

"Misăilă s-a folosit de un tertip ca să includă, alături de două proiecte de hotărâre care nu au trecut la ultima şedinţă, şi nu din cauza PSD, ci tocmai a PNL, alegerea viceprimarilor. Din punctul meu de vedere, odată ce el a convocat o astfel de şedinţă în fizic, fără să aibă o discuţie în partid cu privire la existenţa unei majorităţi privind alegerea viceprimarilor, nu mă poate duce cu gândul decât la faptul că a avut o înţelegere şi are o înţelegere cu PNL. Cu PSD oricum nu a discutat cu privire la intenţia de a convocat această şedinţă privind alegerea viceprimarilor. E regretabil că se dezice de propriul partid. El s-a folosit de partid în 2016 şi în 2020 pentru a fi ales", a spus Halici.

Primarul Cristi Misăilă a declarat că va convoca până la finele anului o nouă şedinţă a Consiliului Local Focşani, pentru a nu pierde suma alocată de la Guvern pentru continuitatea serviciului centralizat de încălzire a populaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.