Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în UE! Sebastian Kurz şi aliaţii săi est-europeni dau cu pumnul în masă: Cer ECHITATE în distribuirea vaccinurilor

Inquam Photos / George Calin
kurz iohannis

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat marţi că el şi aliaţii săi din Europa de Est au exercitat presiuni pentru ca Uniunea Europeană să ajusteze modul în care distribuie vaccinurile împotriva COVID-19, după ce aceştia au denunţat actuala distribuire ca fiind inegală, relatează Reuters.

Kurz şi lideri ai Bulgariei, Cehiei, Sloveniei, Letoniei şi Croaţiei au scris săptămâna trecută preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului, spunând că distribuirea nu se face în funcţie de populaţia ţării, aşa cum s-a convenit, scrie agerpres.ro.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Oponenţii lui Kurz l-au acuzat că încearcă să deturneze atenţia de la guvernul său, criticat pentru ritmul relativ lent al vaccinărilor.

UE dispune de un mecanism de redistribuire a dozelor rămase atunci când unele ţări nu utilizează complet cotele alocate în conformitate cu distribuirea proporţională, iar Comisia a spus că revine statelor membre să decidă dacă doresc să fie aplicată din nou metoda de distribuire strict bazată pe populaţie.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

"Aici trebuie să fie posibilă dezvoltarea unui mecanism de corecţie", a declarat Kurz într-o conferinţă de presă cu omologii săi bulgar, ceh şi sloven, după o întâlnire la care liderii Croaţiei şi Letoniei s-au alăturat prin video-conferinţă.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, lucrează "pentru a găsi o soluţie", a adăugat Kurz.

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import!

Bulgaria şi Letonia au administrat o primă doză de vaccin celui mai mic procent din populaţia lor adultă din UE (fiecare la 4,1%), conform unui recent raport săptămânal al Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor. În Malta, acest procent este de 14,9%, iar în Austria de 7,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.