Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal înaintea alegerilor din decembrie: Marile partide, contestate la tribunal

ciocanel judecator

Mai sunt mai puţin de două luni până la data alegerilor parlamentare, iar scandalul este în toi. De această dată nu este vorba despre un diferend între PSD şi PNL. Listele de susţinători ale marilor partide sunt contestate la tribunal.

Citeşte şi: Nebunie în dosarul Black Cube: 'Turnătorii de serviciu', Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, audiaţi

"În România anului 2016, conștientizăm tot mai mulți că instituțiile statului se află în disoluție, iar parlamentul duce în derizoriu actul legiferării. Încrederea în instituții se află aproape de nivelul zero, normele legale sunt încălcate cu nonșalanță de marii actori politici, demnitari și funcționari.

Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune (A.C.A.S.A) a constatat că marile partide afiliate sistemului care a guvernat și guvernează au încălcat în mod grav legea electorală și principiile competiției electorale corecte. Legea electorală 208/2015 stabilește fără echivoc faptul că Biroul Electoral Central preia liste de susținători ai listelor de candidați, NU de susținatori ai Partidului, așa cum este cazul în ce privește dosarele celor 8 mari partide. Curtea Constituțională, la rândul ei, a decis: semnăturile de susținere se dau pentru candidați, fie independenți, fie pe liste de partid, fără discriminare. Acest lucru implică dincolo de orice dubiu faptul că listele de candidați trebuie să fie cunoscute printr-o formă sau alta electoratului înainte de începerea campaniei de strângere de semnături.

Citeşte şi: Victor Ciutacu a scos tot de la Traian Băsescu: Fostul președinte anunță APOCALIPSA

ACASĂ a contestat la BEC și la Curtea de Apel București Dovezile eliberate de BEC cu privire la depunerea listelor de susținători conform legii. Acestea nu sunt conforme cu normele electorale în vigoare și, în plus, încalcă Constituția întrucât sunt liste de susținători ai partidelor, nu ale candidaților partidelor. Partidele vizate sunt: PSD, PNL, PMP, ALDE, UDMR, PRU, PANR, USR. Termenul fixat pentru judecarea contestației este joi, 27 octombrie 2016 orele 14.30 la Curtea de Apel București sala E107. După ce noua lege a partidelor a aruncat praf în ochii cetățenilor permițând înființarea unui partid cu trei persoane, dar în același timp înăsprind condițiile de participare la alegeri, prin creștere numărului de semnături necesare, legea electorală este total ignorată în pragul alegerilor parlamentare întrucât marile partide nu au oameni curați pe care să îi înscrie în cursă, așteptând până în ultimul moment să comunice numele acestora.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Acum nu mai mult de un an aplicarea metodei “merge și așa” a culminat cu pierderea de vieți omenești și ne-am promis că nu mai tolerăm nicio acțiune care pune în prim plan sloganul “merge și așa”, cu atât mai mult în procesul electoral fundamental, alegerile parlamentare. Suntem conștienți că admiterea contestației noastre înseamnă eliminarea din competiția electorală a acestor partide, dar să nu uităm, ei sunt autorii legii, o lege contestată de societatea civilă, o lege care nu a cunoscut controlul de constituționalitate. ACASĂ contestă toate candidaturile depuse în teritoriu de aceste partide și invităm toți cetățenii de bună credință, candidații independenți să folosească acest instrument democratic în circumscripția lor. Toate detaliile privind contestația se găsesc pe pagina http://alternativacivica.ro.", se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.