Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Camera Deputaților

Daniel-Fenechiu--ales-presedinte-PND--la-primul-congres-al-formatiunii

Deputații din Comisia Juridică au decis că grupul parlamentar național democrat nu îndeplinește condițiile pentru funcționare. În replică, președintele PND Daniel Fenechiu afirmă că desființarea grupului parlamentar național democrat este o decizie absurdă și a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională pe această temă.

Condițiile nu sunt îndeplinite potrivit modificărilor Regulamentului Camerei Deputaților, care prevede că nu se mai pot face grupuri de independenți.

"După schimbarea Regulamentului Camerei Deputaților, din 18 iunie nu se mai puteau face grupuri de independenți și întrucât niciun membru din grup nu mai este membru PP-DD grupul acesta trebuia desființat și anunțat imediat, ceea ce nu s-a întâmplat. (...) Acești deputați care au renunțat la calitatea de membru PP-DD se puteau face grup de independenți înainte de iunie, nu s-au făcut, iar după iunie nu mai pot să se facă. Au rămas deputați neafiliați. Noi avem acum 12 deputați neafiliați care zic ei că sunt grup. Propunerea este să constatăm că nu sunt îndeplinite condițiile de existență a grupului PND neexistând niciun membru PP-DD în acest grup", a explicat deputatul UNPR Eugen Nicolicea, citat de Agerpres.

Potrivit liberalului Gabriel Andronache, condiția prevăzută de Regulament este îndeplinită atâta timp cât deputații respectivi au candidat pe listele PP-DD. Decizia Comisiei juridice a fost citită în plenul Camerei Deputaților, care a luat act de ea. Decizia a fost luată după ce luni, deputații Răzvan Tănase și Ștefan Burlacu au demisionat din grupul parlamentar național democrat, devenind neafiliați. Ion Cristinel Marian a anunțat și el inițial că demisionează din grup, revenind apoi asupra deciziei. Grupul parlamentar național democrat avea în componență zece deputați, numărul minim pentru funcționare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.