Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Ericsson: Acțiunile companiei s-au prăbușit după ce directorul a spus că este posibil ca firma să fi făcut plăţi către ISIS

Acţiunile producătorului suedez de echipamente de telecomunicaţii s-au prăbuşit miercuri la prânz cu aproape 14,5%, după ce compania a dat publicităţii rezultatele unei anchete interne care arată că este posibil ca Ericsson să fi făcut plăţi către gruparea jihadistă Statul Islamic pentru a avea acces la anumite rute de transport din Irak, transmite Bloomberg.

Într-un interviu pentru cotidianul Dagens Industri, directorul general Borje Ekholm a spus că ancheta internă demarată de Ericsson a identificat "o serie de cheltuieli neobişnuite datând din 2018", adăugând însă că firma nu a putut stabili cine a fost beneficiarul final al banilor. "Vedem că au fost cumpărate rute de transport prin zonele care au fost controlate de organizaţii teroriste, inclusiv ISIS", a spus Ekholm.

Deşi Ericsson a subliniat că nu a putut stabili dacă vreunul dintre angajaţii săi a fost implicat în mod direct în finanţarea unor astfel de organizaţii, compania a precizat că în urma anchetei mai mulţi angajaţi au părăsit firma, potrivit Agerpres.

Anunţul celor de la Ericsson vine după ce în luna octombrie a anului trecut compania suedeză a fost acuzată de Departamentul american de Justiţie de încălcarea unui acord amiabil, în valoare de un miliard de dolari, încheiat cu procurorii în 2019 pentru a pune capăt unei anchete de corupţie.

În 2019 o divizie a Ericsson AB şi-a recunoscut vinovăţia după o anchetă de doi ani cu privire la practici de mită şi corupţie în Asia şi Orientul Mijlociu. În luna octombrie a anului trecut, dosarul a reapărut la lumină, după ce Departamentul american de Justiţie a acuzat compania suedeză de încălcarea acordului prin faptul că nu a furnizat anumite documente către DOJ.

Dacă Departamentul american de Justiţie va considera că există suficiente dovezi pentru a demara o nouă anchetă, acest fapt ar putea conduce la amenzi consistente, susţine Mads Rosendal, analist la Danske Bank Credit Research.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.