Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal mondial după atacul chimic din Siria: Reacţia furibundă a lui Recep Erdogan

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a criticat puternic miercuri pe preşedintele sirian Bashar Al-Assad, pe care l-a calificat drept "asasin" şi i-a atribuit presupusul atac chimic care a făcut zeci de morţi, relatează AFP. "Peste 100 de persoane au fost ucise, dintre care aproape 50 de copii (...). Assad, asasinul! Cum vei scăpa de blestemul lor?", a declarat Erdogan într-un discurs la Bursa (nord-vestul Turciei).

Citeşte şi: Liviu Dragnea lansează atacuri la Guvern: Ce le reproşează oamenilor lui Sorin Grindeanu / VIDEO

Cel puţin 72 de civili, dintre care 20 de copii, au fost ucişi marţi într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei, potrivit unui bilanţ provizoriu al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). "Lumea rămâne tăcută, Naţiunile Unite rămân tăcute. Cum veţi da socoteală?", a spus Erdogan, care a reacţionat pentru prima dată în public la atacul din Idleb, adăugând că Turcia "va face tot ce poate" pentru a-i ajuta pe supravieţuitorii atacului, conform Agerpres.

Citeşte şi: Bâlbe GRAVE ale ministrului de Interne în cazul Hăineală: Răspuns uluitor al lui Carmen Dan / VIDEO

Ankara susţine opoziţia care încearcă să răstoarne regimul sirian, dar şi-a redus criticile împotriva lui Assad în ultimele luni, ca parte a unei apropieri de Moscova, care susţine Damascul. În afară de Turcia, mai multe ţări, printre care Franţa şi Marea Britanie, au desemnat regimul preşedintelui Assad ca fiind responsabil pentru acest atac. Moscova a declarat miercuri că aviaţia siriană a bombardat un "depozit" al rebelilor conţinând "substanţe toxice" care au explodat şi s-au împrăştiat în atmosferă. Natura substanţelor chimice nu a fost identificată în mod oficial. Dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat că unele victime prezentau simptome specifice expunerii la o categorie de substanţe chimice "conţinând agenţi neurotoxici".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.