Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru în CGMB - Consilierul municipal Aurelian Bădulescu s-a certat 'la cuțite' cu președintele de ședință de la USR

Facebook
Aurelian Badulescu

Liderul grupului consilierilor municipali PSD, Aurelian Bădulescu, a fost sancţionat joi cu avertisment de preşedintele de şedinţă, Andrei Rigu (USR), pe motiv că în intevenţia avută nu s-a referit la obiectul proiectului de hotărâre dezbătut, precum şi pentru "apelativele" pe care le-a folosit, anunță Agerpres.

Discuţiile au apărut la dezbaterea unui proiect care prevede transmiterea în administrarea Sectorului 1 a imobilului din Strada Căderea Bastiliei nr. 13 în vederea reabilitării, modernizării şi asigurării desfăşurării activităţii Centrului Militar Sector 1. Hotărârea a fost aprobată cu 48 de voturi "pentru" şi o abţinere.

În cadrul discuţiilor, Bădulescu a afirmat că, potrivit Legii 45/1994, autorităţile locale au atribuţia de a asigura centrelor militare toate cele necesare.

"Până acum, ne îngrijeam de ele. Iată că, încă o dată, tot pe acelaşi fond, constatăm că dăm la alţii. Vreau să îl întreb şi eu pe iniţiator, care nu este aici, s-a dus să pună masa, pentru că aşteaptă la chiolhan maşina de vot cu care lucrează. Noi, PSD-iştii, nu vom merge să împărţim cu dumnealui baclavalele de la autocarele turceşti, pe care le-a luat acum dânsul, că până acum nu erau bune astea turceşti. Dacă nu aş şti cum arată acea clădire şi câtă nevoie au de această investiţie, aş fi tentat să nu votăm, ca să îl punem şi pe baclava Karsan acum, care aţi luat electricele astea pe baterii, să pună mâna să aibă grijă de acele spaţii", a spus el.

Andrei Rigu i-a atras atenţia că şi în mandatele anterioare au fost transmise în administrarea Primăriilor de sector diverse obiective.

"Cred că şi în mandatele anterioare au fost date diverse obiective în administrarea altor sectoare - vedeţi Bulevardul Unirii, Bulevardul Tineretului şi alte bulevarde care au fost date în administrare. Primăria nu a avut capacitatea să le gestioneze atunci - unu la mână. Şi, doi la mână, în temeiul articolului 223, vă sancţionez cu avertisment, pentru faptul că nu vă referiţi la obiectul proiectului de hotărâre şi pentru apelativele pe care le folosiţi. Vrem să avem o şedinţă respectuoasă, în care există respect şi între colegi şi faţă de aparatul administrativ", a transmis Rigu.

"Domnule dragă, eu ştiu că dumneata suferi. Am văzut cum ai debutat în funcţia de conducător al şedinţelor. Am o rugăminte: dacă crezi că eşti mai deştept, aşa cum procedezi, bine. Nu te transforma în avocatul lui Nicuşor Dan. L-am invitat de 'n' ori să stea aici, unde trebuie să stea, pe iniţiator. Ştiu că dumneata asta faci, eşti un fel de pelerină. Cu ce te deranjează faptul că eu spun ceea ce este legat de proiect? Că, pe lângă, există şi alte consideraţiuni care nu te privesc pe dumneata. De ce eşti dumneata ca moţu? Am avut vreun apelativ la dumneata? Asta îmi indică că ai o pregătire precară din punct de vedere juridic. Asta pot să ţi-o spun, pentru că sunt mai bătrân ca dumneata în profesie. Nu ştiu cum ai intrat în barou. Dar această atitudine nu îţi face cinste", a replicat Bădulescu.

Totodată, el i-a reproşat lui Andrei Rigu faptul că îl priveşte fix. "Dar de ce te uiţi aşa fix, ai vreo problemă?", a întrebat Bădulescu.

"Vă ascult cu atenţie, domnule Bădulescu", a răspuns Andrei Rigu.

"Cei care se uită fix, eu am învăţat la şcoală că au o problemă", a spus Aurelian Bădulescu.

În debutul şedinţei CGMB, consilierul PSD Adrian Vighieciu i-a urat la mulţi primarului general, Nicuşor Dan, amintind că acesta şi-a sărbătorit ziua de naştere în urmă cu câteva zile. Totodată, i-a urat ca în anul care vine "să aibă parte de ceea ce nu a avut anul acesta şi anume apă caldă, căldură, drumuri practicabile, o eficienţă administrativă mai ridicată şi gânduri bune". Nicuşor Dan i-a mulţumit şi i-a invitat pe consilierii municipali la un "bufet tovărăşesc" după şedinţa CGMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.