Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru la Londra: Ministrul Apărării, demis după scurgeri de informații

UK Marea Britanie

Premierul Marii Britanii, Theresa May, l-a demis miercuri pe ministrul Apărării, Gavin Williamson, în urma unei scurgeri de informații legate de o serie de discuții din cadrul Consiliului Național de Securitate (NSC) cu privire la compania chineză Huawei, potrivit CNN, relatează Mediafax.

BBC notează că ancheta în acest caz a început după ce publicația Daily Telegraph a dezvăluit că Guvernul ar fi primit mai multe avertismente cu privire la eventuale riscuri de securitate în eventualitatea în care compania Huawei ar fi aleasă pentru implementarea tehnologiilor 5G.

Gigantul chinez a anunțat că nu există riscuri de spionaj și a negat zvonurile potrivit cărora Guvernul de la Beijing ar controla compania.

Guvernul britanic a anunțat că o decizie în privința contractelor pentru tehnologia 5G va fi luată la sfârșitul primăverii.

Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, publicat miercuri, Theresa May și-a pierdut încrederea în abilitatea lui Williamson de a ocupa această funcție. „Premierul i-a cerut astăzi lui Gavin Williamson să părăsească Guvernul, întrucât și-a pierdut încrederea în capacitatea acestuia de a ocupa funcția de ministru al Apărării și de membru al Cabinetului”, se arată în comunicat.

„Decizia premierului se bazează pe comportamentul acestuia în cazul investigației privind dezvăluirea neautorizată a unor informații din cadrul unei întâlniri a Consiliului Național de Securitate. Premierul le mulțumește tuturor membrilor Consiliului pentru cooperare și consideră subiectul încheiat”, se mai anunță în comunicat.

Huawei este cel mai mare furnizor mondial de echipamente de telecomunicații, iar cota sa de piață în Europa este estimată între 35% și 40%.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.