Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii se ceartă, angajații Primăriei Focșani rămân tot fără bani în buzunare: Situaţua bugetului este în continuare nerezolvată

www.news.ro
focsani protest

Scandal fără precedent în Consiliul Local Municipal Focşani, întrunit, miercuri, pentru a rezolva blocajul generat de invalidarea bugetului oraşului. Aleşii locali nu au reuşit să ajungă la un acord, iar angajaţii nemulţimiţi că nu şi-au primit salariile au intrat în timpul şedinţei şi au huiduit, cerând demisia viceprimarului PNL, Ana Maria Dimitriu. Aceasta a chemat Poliţia.

Consiliul Local Municipal Focşani s-a întrunit, miercuri, în speranţa că se vor identifica soluţiile care să ducă la rezolvarea problemelor legate de invalidarea bugetului.

Proiectul privind bugetul municipiului nu a putut fi introdus pe ordinea de zi, din cauză că nu a fost discutat în comisii, iar propunerea primarului, de a introduce un proiect pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezervă, nu a întrunit voturile necesare, majoritatea abţinându-se la vot.

Din acest motiv, primarul Cristi Valentin Misăilă a retras proiectele de pe ordinea de zi.

La un moment dat, în sala de şedinţe au intrat funcţionari din Primărie, care nu şi-au încasat salariile pe luna trecută, dar şi angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare. Oamenii au huiduit reprezentanţii majorităţii din Consiliul Local şi i-au cerut demisia viceprimarului PNL Ana Maria Dimitriu.

În sala de şedinţe a Consiliului Local a ajuns şi Poliţia, chemată prin apel la 112 de către viceprimarul Dimitriu, care a fost şi preşedinte de şedinţă.

Şedinţa a fost ulterior suspendată de preşedintele de şedinţă care a ieşit din sală, dar primarul a anunţat convocarea unei noi şedinţe, cu un singur proiect pe ordinea de zi: bugetul. Liberalii nu s-au prezentat la şedinţă, aşa că nu a fost cvorum pentru organizarea dezbaterilor.

PNL Vrancea a reactionat şi îl acuză pe primarul Cristi Misăilă şi pe liderul de grup al PSD de instigare la acte de huligansim şi cer ca ce s-a întîmplat să fie anchetat de poliţie.

"Primarul incitator Cristi Valentin Misăilă (PSD) şi consilierul local PSD Mihai Nedelcu se fac vinovaţi de incitare la violenţă şi la încălcarea legislaţiei în vigoare cu privire la derularea şedinţelor de Consiliu Local. Astăzi, în timpul şedinţei CL Focşani, cei doi au avut o atitudine agresivă faţă de doamnele viceprimar Ana-Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru, dar şi faţă de restul consilierilor PNL-USR-PLUS. Misăilă şi Nedelcu i-au chemat în sala de şedinţe pe angajaţii Primăriei şi pe unii angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, incitându-i permanent. Lor li s-a alăturat şi consilierul Dan Grigoraş Mocanu, agresiv şi cu alte ocazii, instigările fiind evidente", se arată într un comunicat remis de PNL Vrancea.

La rândul său, liderul PNL Vrancea, Cătălin Toma, l-a criticat pe primar, spunând că a transformat sala de şedinţe în câmp de război: " Faptul că primarul Cristi Misăilă, în calitate de iniţiator al proiectelor de pe ordinea de zi, şi de persoană care a convocat şedinţa permite şi încurajează derapaje grave în timpul unei şedinţe publice arată lipsa de diplomaţie a celui care ar trebui să gestioneze lucrurile astfel încât să nu facă din sala de şedinţe un câmp de război. Este vorba şi de imaginea instituţiei, de imaginea Focşaniului şi a judeţului, până la urmă. Să-i provoci şi să-i inciţi pe angajaţii Primăriei, astfel încât să se ajungă la acte de huliganism, nu ajută pe nimeni. (..)Administraţie se poate face cu calm şi cu raţiune, iar Vrancea merită o altă imagine, nu huliganisme în plenul Consiliului Local".

Totodată, PNL Vrancea solicită instituţiilor abilitate să efectueze cercetări, conform prerogativelor legale pe care le au, faţă de primarul Cristi Misăilă, consilierul PSD Mihai Nedelcu şi consilierul Dan Grigoraş Mocanu, pentru instigările la care au recurs astăzi.

Pe de ală parte, PSD a cerut convocarea unei comisii de dialog şi a cerut consensul pentru a se ajunge la o înţelegere, astfel încât oraşul să aibă buget.

"Solicit public, în regim de urgenţă convocarea unei comisii de dialog între partidele reprezentate în Consiliul Local Focşani pentru deblocarea situaţiei bugetului municipiului Focşani. Circul şi scandalul nu sunt soluţia pentru rezolvarea situaţiei. Focşănenii nu au greşit cu nimic şi nu trebuie să plătească pentru divergenţele sau interesele unor grupuri politice. Noi suntem deschişi şi dorim dialogul pentru rezolvarea situaţiei conflictuale generată în Consiliul Local Focşani", a transmis şi preşedinte interimar al PSD Vrancea, deputatul Halici Nicuşor.

Între timp, primarul Cristi Misăilă a convocat pentru joi, la ora 12.00, o nouă şedinţă de Consiliu Local, singurul proiect pe ordinea de zi fiind corectarea bugetul municipiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.