Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal - Primăria Iași a emis autorizaţia de construire pentru două blocuri într-un parc; prefectul ar putea cere anularea documentelor

constructii

Primăria Iaşi a emis autorizaţia de construire pentru două blocuri cu opt etaje într-un parc, deşi locatarii din zonă au protestat în mai multe rânduri în ultimul an. Prefectul Marian Şerbescu a declarat că ar putea cere anularea documentelor, scrie news.ro.

Proprietarul care deţine terenul de pe esplanada Oancea din cartierul ieşean Tătăraşi a montat în această săptămână garduri în zonă, urmând să înceapă lucrările pentru construirea a două blocuri cu opt etaje fiecare.

Municipalitatea a emis autorizaţiile de construcţie, în ciuda protestelor iniţiate de locatarii din Tătăraşi nemulţumiţi că va fi distrus singurul parc din cartier.

Liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marus Bodea, susţine că primarul Mihai Chirica şi-a încălcat cuvântul, după ce anul trecut edilul ”a promis ferm că nu va emite autorizaţiile până ce autorităţile locale, investitorii şi locatarii nu vor ajunge la un consens privind viitorul acestei zone”.

Citește și: Donald Trump, după ce Turcia a INVADAT Siria: 'E o idee rea. SUA nu susțin acest atac'

”Primarul Chirica nu s-a ţinut de cuvânt. Respectarea unei promisiuni e, în fapt, lipsă de respect faţă de cetăţeni, iar domnul Mihai Chirica pare să nu înţeleagă acest lucru, din păcate. Construcţia a încă două blocuri-turn în acel loc va însemna distrugerea unei oaze de verdeaţă şi de linişte pentru localnici. Îl invit pe primarul Chirica să meargă să vorbească cu oamenii din Tătăraşi, la fel cum a făcut când se afla în campanie şi le-a cerut votul”, afirmă, într-un comunicat de presă, deputatul Marius Bodea, preşedintele filialei municipale PNL Iaşi.

El a adăugat că în zilele următoare, PNL va sesiza Prefectura Iaşi, dar şi alte instituţii, pentru ”a anula această aberaţie urbanistică”.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat pentru News.ro că a atacat în contencios-administrativ autorizaţia de construcţie pentru un alt dezvoltator care vrea să construiască blocuri în aceeaşi zonă şi că dacă va fi sesizat, va ataca dispoziţia Primăriei şi de această dată.

”În cazul în care voi primi o sesizare, o analizez şi voi decide”, a spus prefectul de Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.