Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal şi acuzaţii de fraudă înaintea alegerilor prezidenţiale din Basarabia

renato usatîi

Liderul formaţiunii "Partidul Nostru" din Republica Moldova, Renato Usatîi, care se află în prezent la Moscova, susţine că există riscul ca alegerile prezidenţiale din 30 octombrie sa fie fraudate, informează miercuri Radio Chişinău. În cadrul unei conferinţe video, acesta a făcut referire inclusiv la numărul mare de alegători incluşi în Registrul de Stat.

Renato Usatîi a reiterat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, declaraţiile sale anterioare cu privire la dosarul deschis pe numele său, în care pledează nevinovat. Luni, pe numele lui Renato Usatîi a fost emis un mandat de arestare pe 30 de zile, Usatîi fiind dat în urmărire internaţională. Renato Usatîi este bănuit de procurori ca l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunţov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chişinau şi ar fi comandat asasinarea lui.

Marţi, candidatul "Partidului Nostru" în alegerile prezidenţiale, Dumitru Ciubaşenko, declara că dosarul pe numele liderului formaţiunii, Renato Usatîi, reprezintă o acţiune politică, la comanda prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, similară cu excluderea formaţiunii din alegerile parlamentare din 2014. Săptămâna trecută procurorii din Republica Moldova au anunţat ca au reţinut două persone care ar fi intermediat obţinerea unei declaraţii false de la interlopul Vitalie Proca, aflat în detenţie în România, cel care ar fi executat tentativa de omor. Renato Usatîi a declarat, la scurt timp după aceasta, ca el a fost cel care a comandat o înregistrare a declaraţiilor lui Proca, dar că ar fi făcut-o în cooperare cu organele de anchetă ale unor state europene, în cadrul unui dosar penal în care el ar figura ca martor, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.