Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL: Un subprefect cere MAI să i se redea atribuțiile

cluj.com
cluj

Subprefectul județului Cluj, Gyorke Zoltan, repus de instanță, după ce a fost eliberat din funcție, a cerut MAI să primească și atribuțiile aferente, precizând că este obstrucționat în exercitarea acestora.

Citește și: ALERTĂ ALIMENTARĂ - Kaufland a retras acest produs de pe raft: produce reacţii alergice la copii

Potrivit unui comunicat al lui Gyorke Zoltan transmis, vineri, Tribunalul Cluj a suspendat încă din 12 martie executarea HG prin care a fost eliberat din funcție. "În cursul zilei de joi am transmis o notificare Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, prin care am solicitat să dispună, de urgență, toate măsurile legale ce se impun în vederea exercitării în deplină legalitate a atribuțiilor care îmi revin potrivit legii. Am menționat că deși încă din 12 martie, prin Tribunalul Cluj a dispus suspendarea executării HG privind aplicarea mobilităţii din funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj în funcţia publică de inspector guvernamental, sunt obstrucționat în exercitarea atribuțiilor legale", a arătat Gyorke, informează Mediafax.

Citește și: Corina Crețu, atacuri în rafală la Dragnea și Teodorovici / VIDEO

Printre atribuțiile respective se numără conducerea operativă a Instituției Prefectului, coordonarea activității de protecție a informațiilor clasificate, aplicarea măsurilor de prevenire și control al riscurilor de corupție.

Citește și: Mihai Tudose, informație cu efect de BOMBĂ NUCLEARĂ în PSD: mâna dreaptă a lui Dragnea, pe lista 'puciștilor'

"De asemenea, am precizat că îmi este restricționată participarea la ședințele Comisiei tehnice pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European în anul 2019 precum și la cele ale Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Raportat la această situație de fapt, consider că singura măsură legală este reintegrarea imediată în funcția publică de subprefect al județului Cluj, cu toate prerogativele și atribuțiile exercitate anterior datei de 12.02.2019", a subliniat subprefectul.

Citește și: Traian Băsescu vine cu cele mai proaste vești pentru Laura Codruța Kovesi

Gyorke a precizat că, în caz contar, sunt întrunite condițiile pentru atragerea răspunderii persoanelor vinovate, inclusiv pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a hotărârii judecătorești, prevăzută de art. 287 Cod penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.