Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ în Israel, după declarațiile premierului polonez: Mai multe svastici au fost desenate pe clădirea ambasadei Poloniei la Tel Aviv - FOTO

Israel flag

Svastici au fost inscripţionate pe porţile Ambasadei Poloniei în Israel, la o zi după ce premierul polonez a declarat că printre autorii Holocasutului s-au aflat evrei, scrie BBC News.

Poliţia din Tel Aviv a lansat o anchetă după descoperirea, de asemenea, a unor inscripţii injurioase şi a cuvântului ”criminal”.

Citește și: Situație explozivă în Orientul Mijlociu! Armata siriană se pregătește pentru un asalt major: 'Ofensiva aşteaptă semnalul de începere'

Declaraţiile premierului polonez Mateusz Morawiecki au fost denunţate ferm de Israel.

El a anunţat, ulterior, printr-un purtător de cuvât, că nu a intenţionat să acuze victime evreieşti de ”un genocid comis de nazişti germani”.

Acest nou scandal are loc la o săptămână după ce Israelul a denunţat o nouă lege poloneză care incriminează penal acuzarea naţiunii sau statului poloneze de complicitate la crime naziste.

Legea a fost promulgată de către preşedintele polonez Andrzej Duda şi a fost trimisă la cea mai înaltă instanţă poloneză să-i verifice constituţionalitatea.

Svastici şi injurii antipoloneze au fost găsite duminică inscripţionate cu marcărul pe porţile şi pe un avizier al ambasadei poloneze.

Citește și: Peninsula coreeană, focar de noi tensiuni! Ce condiții pune Coreea de Sud liderului de la Phenian pentru îmbunătățirea relațiilor

Nimeni nu a revendicat vandalizarea misiunii diplomatice.

O anchetă este în curs, au anunţat autorităţile, conform News.ro.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.