Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș de spălare de bani în Estonia -Zece angajați ai unei bănci au fost arestați într-un dosar ce vizează tranzacții în valoare de 200 miliarde de euro

spalare de bani

Estonia a făcut primele arestări în unul dintre cele mai mari scandaluri de spălare de bani din istoria Danske Bank, reținând 10 foști angajați ai sucursalei estoniene a băncii daneze, a declarat miercuri procurorul general, relatează Reuters preluată de mediafax.

Autoritățile din Danemarca, Estonia, Marea Britanie și Statele Unite investighează plăți în valoare totală de 200 miliarde de euro (229 miliarde de dolari) efectuate prin sucursala estoniană a băncii daneze între 2007 și 2015.

"Șase persoane au fost reținute de poliție marți și alte patru în dimineața zilei de miercuri", a declarat procurorul estonian.

"Există un motiv pentru a-i bănui că au transferat cu bună știință banii clienților care erau anchetaţi pentru spălare de bani", se arată în declarație.

Danske a anunţat într-un raport publicat în septembrie că a reclamat opt ​​foști angajați la poliția estoniană. Potrivit raportului, în total 42 de angajați și agenți au fost considerați implicați în activități suspecte.

Procurorul de stat estonian va organiza o conferință de presă la Tallinn la ora 10:00 GMT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.