Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în CGMB! Gabriel Mutu amenință cu plângere penală

Agerpres
primaria-capitalei-cgmb

Președintele PSD București, Gabriel Mutu, a declarat vineri pentru ȘTIRIPESURSE.RO că social-democrații vor depune plângere penală împotriva funcționarilor din Primăria Capitalei dacă aceștia nu vor convoca, potrivit legii, o ședință extraordinară de CGMB la solicitarea a 22 de consilieri generali.

  • Un număr de 22 de consilieri generali au semnat, vineri, un convocator (foto jos) pentru o ședință extraordinară a Primăriei Capitalei, pe 27 februarie, ora 11.00 pentru schimbarea din funcție a viceprimarului Aurelian Bădulescu, document înregistrat la secretariatul general al Primăriei Municipiului București.

„Eu fac un apel către toți angajații primăriei. Este ora 18.00, nu s-a făcut convocarea consilierilor generali pentru ședință. După cum prevede legea și Regulamentul CGMB, la articolul 33, punctul 4, convocarea ședințelor extraordinare se face cu cel puțin trei zile înainte de data la care se dorește a fi convocată ședința extraordinară. Eu sper din tot sufletul ca angajații din primărie să nu participe la niciun fel de încălcare a legii, vă spun că din momentul acela răspund penal și ar fi păcat ca cineva din primărie să răspundă pentru faptele celor care îi imping de la spate să comită ilegalități”, a declarat Gabriel Mutu pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Condițiile de convocare au fost îndeplinite, deci nimeni nu poate împiedica CGMB să convoace o ședință extraordinară, iar dacă face acest lucru o face prin încălcarea legii, respectiv prin comiterea unei fapte penale. PSD București a luat act de faptul că această ședință a fost convocată pentru data de 27 februarie, ora 11.00, și consilierii generali PSD vor fi prezenți la această ședință”, a precizat acesta.

Întrebat ce va face PSD dacă ședința nu va fi convocată, Mutu a răspuns:

„Vom sesiza organele abilitate. Doar printr-un act ilegal poate fi blocată.Vom face plângere penală pe acest subiect. Aici nu discutăm despre o amendă sau altceva, ci despre o faptă penală, este abuz în serviciu”.

Citește și: Vicepreședinte PSD: Nu înțeleg demisia lui Sorin Bota / Deputat: Asta e formula, nu plec nicăieri .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.